Nieuws

Zo gebruikt Apple vrijgekomen ruimte van audiojack

Naar goede gewoonte hebben de jongens van iFixit de nieuwste iPhones uit elkaar gehaald om de binnenkant te bestuderen. Onder de motorkap zit toch een verrassing.

[related_article id=”185977″]Met het verwijderen van de audiojack kwam er plots wat plaats vrij in de nieuwe iPhones van Apple. Die zou gedeeltelijk ingenomen worden door een extra speaker, maar wat gebeurt er nu echt? iFixit ging op onderzoek uit en onderwierp de iPhone 7 Plus aan de gebruikelijke behandeling. Probeer dit niet thuis: Apple staat immers niet bekend om zijn modulaire doe-het-zelf-designs.

Een boek beoordeel je niet op zijn cover, een iPhone beoordeel je niet op zijn (vreemde glanzend zwarte) kleur. iFixit wist al meteen mee te delen dat de afmetingen zo goed als identiek zijn, op enkele details na die ervoor zorgen dat je bestaande hoesjes en covers niet kan hergebruiken. Verder merken ze op dat de lijnen voor de antennes verplaatst zijn, zodat er meer uniformiteit over de achterkant is. Met de woorden “het zal moed vragen om ons over het verdwijnen van de audiojack te zetten,” verwijzen ze met een mopje naar het voornaamste verschil in design.

Drie punten

De audiojack moest naar verluidt plaats maken voor een extra speaker, maar van bij het begin valt op dat de extra grille van die speaker nergens aan verbonden is. In de plaats vinden we een taptische motor. Die moet het toestel laten trillen wanneer je op de homeknop drukt. Dergelijke trillingen moeten het gebrek aan een echte knop maskeren.

[related_article id=”186081″]Wanneer ze de eerste vijsjes losmaken, valt ook op dat er behoorlijk meer lijm gebruikt werd dan bij de vorige iteratie, vermoedelijk om het toestel waterdicht te maken.De vijsjes die binnenin gebruikt zijn, moeten klaarblijkelijk dienen om reparaties door gebruikers te voorkomen. Apple heeft namelijk gekozen voor de driepuntsvijzen die het ook reeds gebruikte in de Apple Watch. Voornamelijk het vervangen van de batterij en het scherm wordt zo bemoeilijkt.

Grote bobbel

De batterij die in de iPhone 7 Plus wordt gebruikt is iets groter dan die van zijn voorganger: 2900 mAh in plaats van 2750 in de 6s Plus (maar de 6 Plus bezat 2915 mAh). Volgens Apple zou die voor een extra uur gebruikstijd moeten zorgen, wat bij een iPhone nooit een overbodige luxe is. Dankzij het verdwijnen van de audiojack is daar nu ook plaats voor.

Wanneer iFixit ten slotte aan de nieuwe dubbele camera komt, blijkt dat die volledig vervat zit in de bobbel van de behuizing. Vermoedelijk komt ook dit de waterdichtheid ten goede, al maakt het de bobbel net iets dikker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business