Nieuws

Houd dieven buiten met draadloze camera van Canary

Beveiligingsstart-up Canary breidt zijn portfolio netwerkcamera's uit met de Canary Flex, een weersbestendige draadloze camera voor binnen en buiten.

Canary, een start-up gespecialiseerd in home security, breidt zijn portfolio uit met de Flex: een draadloze camera die zowel binnen als buiten kan worden ingezet.

De Flex is nog maar het tweede product van de start-up en dient als aanvulling op de Canary, een slim beveiligingssysteem dat camera, alarmcentrale en luchtkwaliteitsmeter combineert in één verpakking. Met de Canary Flex breidt je dat systeem uit met een (of meerderde) camera(‘s) die weersbestendig is en volledig draadloos werkt.

[related_article id=”181894″]

Canary Flex doet in dat opzicht denken aan Netgear Arlo, met als grote verschil dat die laatste geen audio ondersteunt. De Flex doet dat wel, in twee richtingen. Net als de Arlo werkt de Flex met een flexibele magnetische mount die toelaat om de camera 360 graden rond te draaien. Omdat kabels ontbreken, wordt de camera aangedreven door een herlaadbare batterij. Die heeft tot drie maanden autonomie, afhankelijk van de hoeveelheid activiteit die wordt geregistreerd. Verkies je toch een stroomkabel, dan is ook dat mogelijk.

De Flex filmt in HD-resolutie en registreert alleen beelden wanneer er activiteit wordt waargenomen. Canary maakt gebruik van artificiële intelligentie om op basis van anonieme analyse van de beelden die in de cloud worden bewaard objecten te leren herkennen. De camera leert bijvoorbeeld een huisdier, een tv die staat te spelen of een draaiende ventilator te identificeren en past zijn filters daarop aan. Zo wordt je enkel verwittigd wanneer dat echt nodig is. Op termijn zou de software ook personen moeten kunnen herkennen.

Accessoires

Samen met de Flex wordt ook een gamma aan accessoires gelanceerd, in het bijzonder extra mounts, om de camera nog makkelijker op verschillende plaatsen in te zetten voor videobewaking. Zo is er bijvoorbeeld de Twist Mount die je nog het best kan vergelijken met een Gorilla Pod. Het flexibele statief laat toe om de camera rond een boomtak of aan een rek te bevestigen.

Beschikbaarheid

De Canary Flex zal in Europa beschikbaar zijn vanaf begin 2017 voor 219 euro. De Flex komt het best tot zijn recht in combinatie met de originele Canary, zodat je ook de mogelijkheden van de alarmcentrale kan benutten, maar werkt ook op zichzelf. Je neemt hem gewoon op in je wifi-netwerk en je kan ermee aan de slag via de bijhorende applicatie.

Canary vernieuwt ook zijn abonnementsformules voor de videobeelden die in de cloud worden bewaard. Zonder abonnement kreeg je tot nu toe gratis videotoegang tot 12 uur terug in de tijd en kon je maximaal 4 video’s downloaden. Dat verandert binnenkort naar 24 uur videotoegang en onbeperkt downloaden.

Wil je tot 30 dagen terug in de tijd kunnen gaan met onbeperkte opslagruimte en onbeperkte downloads, dan moet je beroep doen op een abonnement. De nieuwe formules lanceren in oktober en beginnen vanaf 9,99 euro per maand voor één toestel en 14,99 euro per maand voor twee tot drie toestellen. Elke camera die daar nog bovenop komt, kost 4,99 euro extra.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business