Nieuws

Renault en Nissan gaan in zee met Microsoft

Autobouwers Renault en Nissan gaan samen met Microsoft software ontwikkelen voor zelfrijdende wagens.
bron: Peteri / Shutterstock.com

Microsoft heeft een samenwerkingsverband afgesloten met autofabrikanten Nissan en Renault. De bedrijven engageren zich om tezamen software te ontwikkelen die “verbonden rij-ervaringen wereldwijd zal verbeteren”. Het platform moet een sleutel-element worden in de autonome wagens die de autobouwers in 2020 op de markt hopen te brengen.

Concreet hebben Nissan en Renault, die al langer met elkaar samenwerken, de hulp van Microsoft ingeroepen om een cloudplatform te bouwen. Dat zou onder andere geavanceerde navigatie leveren en op basis van voorspellingen kunnen toekijken op het onderhoud van de wagen. Het platform zal gebaseerd zijn op de Microsoft Azure-cloud. “Samenwerken met Microsoft laat ons toe om de ontwikkeling van sleuteltechnologieën te versnellen,” zegt Ogi Redzic, senior vice-president voor Connected Vehicles en Mobility Services bij de Nissan-Renault alliantie.

De samenwerking tussen Microsoft en Renault-Nissan komt niet uit de lucht gevallen. De laatste jaren zagen heel wat partnerships tussen technologiebedrijven en autobouwers het licht om de mogelijkheden die een netwerkverbinding in een auto biedt ten volle te benutten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business