Nieuws

Speelgoedfabrikant Mattel stelt 3D-printer uit

De betaalbare 3D-printer die speelgoed kan printen wordt een jaar uitgesteld. Mattel wil hardware en software eerst verbeteren.

Speelgoed dat bijna gratis is, zal nog even op zich laten wachten. Mattel stelt namelijk de lancering van zijn betaalbare 3D-printer een jaartje uit. Het ding zou slechts 300 euro kosten, wat voor een 3D-printer erg weinig is, en zou dus goedkoop speelgoed kunnen maken. Mattel zei in februari dat het toestel dit najaar zou uitkomen, maar zou echter een jaar langer nodig hebben om de soft- en hardware op punt te krijgen.

[related_article id=”177112″]Omdat Mattel een 13+-rating op de ThingMaker plakt – een verwijzing naar de oven uit de jaren ’60 die speelgoed kon bakken – wil het vermoedelijk zeker zijn dat kinderen zich niet kunnen verwonden aan gevaarlijke onderdelen, zoals de printkop die gloeiend heet wordt.

Meer en beter

Naast hardware wordt ook de bijhorende app verder onder handen genomen. Het is waarschijnlijk de bedoeling om verbinden met de printer en het zelf bewerken van voorgemaakte figuurtjes makkelijker te maken. De voorbeelden die de printer momenteel kan maken, zouden namelijk erg beperkt zijn.

Mattel stelt zelf in een statement dat ze

na lang beraad beslisten de ThingMaker op te schuiven naar volgend jaar. Zo krijgen we meer tijd om de digitale kwaliteit op te schroeven, zodat we de meest meeslepende ervaring kunnen ontwikkelen voor het hele gezin. We zijn dankbaar voor de opwinding rond ons product en we kijken er naar uit om jullie verwachtingen te overtreffen in 2017.

Het ideale kerstcadeau wordt zo het ideale kerstcadeau voor volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business