Nieuws

Spotify aast op concurrent SoundCloud

Spotify zou zijn zinnen hebben gezet op concurrent SoundCloud om zijn positie op de markt van muziekstreaming te versterken.

Spotify heeft zijn zinnen gezet op een overname van concurrent SoundCloud om zijn positie op de markt van muziekstreaming te versterken. De onderhandelingen zouden volgens de Financial Times reeds vergevorderd zijn. Spotify wou niet reageren op het bericht.

[related_article id=”186451″]

Een overname van zijn Duitse rivaal zou het Zweedse bedrijf toegang geven tot een grotere muziekbibliotheek. SoundCloud heeft meer dan 125 miljoen nummers in zijn collectie, waarvan het grote merendeel van kleine onafhankelijke artiesten, die vaak nog niet de weg naar Spotify hebben gevonden. Bovendien zou het een concurrent elimineren uit het zeer competitieve streaminglandschap.

Spotify is momenteel afgetekend leider in muziekstreaming, met 40 miljoen betalende abonnees en nog eens zeker 60 miljoen gratis gebruikers. Apple Music, dat geen gratis formule aanbiedt, telt vandaag 17 miljoen (betalende) gebruikers.

De waarde van SoundCloud wordt rond 700 miljoen dollar geschat, na een recente investering van Twitter ter waarde van 70 miljoen dollar in juni van dit jaar. Een overname lijkt dus zeker haalbaar voor Spotify, dat zelf 8,5 miljard dollar waard is. Het zet de druk wel op de ketel voor een beursgang, die al een tijd in de maak is en wellicht voor de zomer van 2017 gepland staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business