Nieuws

Lek toont nieuw Microsoft Surface-toetsenbord

Het begint er steeds meer op te lijken dat Microsoft op het punt staat een heleboel Surface-randapparatuur aan te kondigen. Een gelekte foto van een Surface-toetsenbord bevestigt geruchten.

Microsoft wil de Surface-lijn al een tijdje uitbreiden. Naast de Surface Pro bestaat de Surface Book al (maar niet bij ons). Naar alle waarschijnlijkheid komt naar binnenkort een Surface All-in-One bij, net als een nieuwe line-up van Surface-randapparatuur.

Windows Central weet dat er minstens twee Surface-toetsenborden zitten aan te komen, net als een Surface-muis. Alle toestellen zullen draadloos werken via Bluetooth 4.0 Low Energy. De gelekte foto toont een designtoetsenbord vervaardigd in het grijs dat we intussen van de Pro en de Surface Book kennen. Het ding lijkt een opvolger van Microsofts reeds bestaande Designer Bluetooth Desktop-hardware.

[related_article id=”185874″]

De website weet uit goede bron dat Microsoft ook een ergonomisch toetsenbord zal aankondigen, en dat het wel degelijk om een ander exemplaar gaat dan dit kaarsrechte geval. Volgens de bronnen zou Microsoft de hardware nog deze maand officieel aankondigen. De kans is groot dat het getoonde toetsenbord een onderdeel wordt van de Surface AiO, maar dat het ook afzonderlijk verkrijgbaar zal zijn.

De lekken tonen vooral aan hoe Microsoft zijn high end-hardware wil bundelen onder de Surface-noemer. Er bestaat al een allegaartje aan Microsoft-toetsenborden en muizen in verschillende prijsklassen, maar die maken vooralsnog geen onderdeel uit van een eenduidig marketingverhaal. Met de promotie van Surface naar een soort submerknaam, komt daar verandering in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business