Nieuws

Ook Galaxy Note 7 vervangmodel ontploft op een vliegtuig

Op een Southwest vliegtuig in de Verenigde Staten heeft een gereviseerde Samsung Galaxy Note 7 vuur gevat. Samsung hult zich opnieuw in volledige crisismode.

Bron: The Verge

Op de Southwest Airlines vlucht 994 van Louisville naar Baltimore is gisteren een Samsung Galaxy Note 7 ontploft voordat het vliegtuig was opgestegen. Alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten, er zijn geen gewonden volgens The Verge. Een ontploffende Note 7 is geen nieuws. Dat dit al het gereviseerde model was, is wél nieuws.

Brian Green, eigenaar van het toestel, had zijn vervangmodel opgehaald in de winkel op 21 september. Het toestel had een groen batterij-icoontje en op de doos was een zwart vierkant te zien om te bevestigen dat et om een gereviseerd model ging. Green heeft voor de zekerheid zijn IMEI-nummer ingegeven op de website van Samsung om zeker te zijn dat het een correct model was, en ook daar wordt alles bevestigd.

Groen-grijze rookpluim

Green had vlak voor de vlucht zijn toestel uitgeschakeld, zoals de crew had gevraagd. Per ongeluk heeft hij het toestel toen laten vallen op de met tapijt beklede vloer. Kort erna volgde een dikke, groen-grijsachtige rookpluim. Iedereen werd bliksemsnel uit het vliegtuig geëvacueerd. Nadat Brian later zijn persoonlijk spullen opnieuw mocht oppikken, zag hij het resultaat: het tapijt was verschroeid en de vloer was aangetast.

Brian vertelt aan de media dat zijn toestel ongeveer nog 80% batterijcapaciteit had. Vanaf dag één heeft hij steeds een draadloze lader gebruikt. Hij weet niet of dat een van de oorzaken zou kunnen zijn.

Absolute ramp

Het spreekt voor zich dat Samsung op dit ogenblik in crisismode zit. Het bericht dat ook hun vervangtoestellen vuur vatten, is een absolute ramp. Samsung heeft ondertussen ook een officieel statement aan de wereld gegeven:

Until we are able to retrieve the device, we cannot confirm that this incident involves the new Note7. We are working with the authorities and Southwest now to recover the device and confirm the cause. Once we have examined the device we will have more information to share.

De Samsung Galaxy Note 7 van Brian Green wordt op dit ogenblik volop onderzocht door de brandweer van Louisville terwijl de US Consumer Product Safety Commission een onderzoek heeft geopend. Pijnlijk detail: Brian heeft zijn toestel ondertussen al vervangen door een iPhone 7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business