Nieuws

Google en Disney stappen uit race om Twitter

Op 27 oktober wil Twitter alle reële biedingen ontvangen hebben. Daarbij lijken twee grote kandidaten af te haken.

Eind deze maand, op 27 oktober, stelt Twitter zijn kwartaalcijfers voor. Alom wordt verwacht dat die zullen aantonen dat het sociale medium voor het twaalfde kwartaal op rij zwaar verlieslatend is. Het is dan ook geen toeval dat het de deadline voor overnamebiedingen op die dag legt, schrijft Reuters.

[related_article id=”186411″]De overnamegeruchten deden het aandeel van twitter vorige maand al stijgen met 20 procent. De mogelijke overnemers waren dan ook niet de minste: Google, Disney en Salesforce, met Microsoft en Verizon als mogelijke outsiders. Recode lijkt echter te weten dat zowel Google als Disney zich hebben bedacht.

Zo blijft Salesforce over als grootste kandidaat. Het bedrijf zou in Twitter de ideale database zien om zakelijke analyses op te stoelen. Bij Twitter zelf zijn ze er echter nog niet uit. CEO Jack Dorsey zou immers liefst zelfstandig blijven bestaan. Mede-oprichter Ev Williams is dan weer van mening dat een overname de beste manier is om te overleven. Williams ziet zich daarin gesteund door Anthony Noto, de financiële directeur van twitter.

Het blijft vooralsnog koffiedik kijken welke kant Twitter zal opgaan. Langs de ene kant weet het bedrijf geen munt te slaan uit zijn grote gevolg, en zo in almaar moeilijker vaarwater terechtkomt, terwijl het langs de andere kant een hard spel speelt door de deadline al op het einde van deze maand vast te leggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business