Nieuws

Samsung stopt productie Galaxy Note 7 definitief

Samsung zet de productie van de Galaxy Note 7 definitief stop, nadat het de aanslepende batterijproblemen niet onder bedwang kreeg.

De kogel is door de kerk. Samsung heeft aangekondigd dat het de productie van de Galaxy Note 7 definitief stopzet. Belgische klanten die een exemplaar hadden besteld, krijgen hun geld terugbetaald.

De beslissing komt er na wekenlang aanslepende batterijproblemen met Samsungs laatste nieuwe smartphone. Kort na de lancering in de eerste landen eind augustus, doken berichten op van enkele exemplaren die spontaan vuur vatten als gevolg van een defecte batterij. Samsung riep de 2,5 miljoen smartphones die op dat moment al waren verkocht terug en startte een omruilprogramma. Toen daarna de eerste vervangtoestellen werden uitgeleverd, bleken ook daarmee problemen van licht ontvlambare aard.

Dit weekend raakte bekend dat de productie tijdelijk zou worden stopgezet, gevolgd door een staken van de verkoop vannacht. Nu heeft Samsung besloten om de productie definitief stop te zetten. Een drastische stap, maar de enige correcte die op dit moment nog overbeleef voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.

In België en Nederland zouden normaal de eerste exemplaren van de Note 7 gisteren worden uitgeleverd, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. De 1.200 mensen die in België een toestel bestelden, zullen hun nieuwe smartphone dus nooit in handen krijgen. “Zij kunnen hun geld terugvragen of een andere Samsung-smartphone kiezen en het verschil bijbetalen of terugkrijgen,” zegt Samsung-woordvoerder Koen Dekoning tegenover Belga.

Voor Samsung is de hele situatie een absolute PR-nachtmerrie, die het bedrijf heel wat geld kost. Toch zal het bedrijf de storm normaal wel overleven. Ondanks de vele problemen met de Note 7, zal het bedrijf nog altijd mooie kwartaalcijfers kunnen voorleggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business