Nieuws

Samsung Pay komt toch niet meteen naar België

In tegenstelling tot wat we eerder berichtten zullen we in België toch nog even op Samsung Pay moeten wachten. Een concrete introductiedatum is er nog niet.

Eind februari verklapte de toenmalige product manager voor Samsung België aan ZDNet dat Samsungs antwoord op Apple Pay spoedig naar België zou komen. “Met een beetje geluk zijn de onderhandelingen nog voor het einde van het jaar rond”, klonk het toen. De eerste helft van 2017 leek zeker haalbare kaart.

In navolging van een vraag van een alerte lezer vroegen we eens na bij Samsung hoe het gesteld was met de introductie van de digitale betaalmethode. We naderen immers het einde van 2017, en menig Samsung Galaxy-eigenaar hoopte ongetwijfeld snel met zijn smartphone te kunnen betalen. Het systeem zou in theorie met iedere Samsungtelefoon en zowat iedere reeds geïnstalleerde betaalterminal moeten werken, aangezien Samsung Pay gebruik maakt van bestaande NFC- en MST-technologie die al in de bekende betaalbakjes zit ingebouwd.

Optimistisch

[related_article id=”177450″] Helaas ziet het er niet naar uit dat Samsung de deadline zal halen. “Die deadline was spijtig genoeg nogal optimistisch”, verduidelijk Koen Dekoning, woordvoerder van de Koreaanse smartphonebouwer. Het hele onderhandelproces duurt veel langer dan gehoopt, al wil Dekoning niet kwijt waar de precieze oorzaak van de vertraging ligt. “Samsung Pay in België is niet dood”, maakt hij wel duidelijk, “er wordt aan gewerkt maar we kunnen momenteel geen deadline geven.” Met een beetje geluk komt Pay alsnog snel naar hier, maar langs de andere kant kan het nog een hele poos duren. Dekoning kon niet aan ZDNet bevestigen dat een deadline van eind 2017 haalbaar was, waarmee Samsung het mogelijk lijkt te achten dat Samsung Pay op de lange baan wordt geschoven.

De Belg zal dus nog wat langer aan zijn bankkaart moeten vasthouden, aangezien ook grote concurrent Apple zijn betaalsysteem nog niet naar ons land bracht. Komen we meer te weten over Samsung Pay, dan lees je het hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business