Nieuws

Western Digital verkoopt eindelijk SSD’s voor consumenten

Western Digital heeft lang koppig vastgehouden aan het succes van zijn harde schijven, maar geeft nu eindelijk toe aan de toenemende vraag naar SSD's bij consumenten.

Western Digital brengt eindelijk zijn eerste solid state drives voor consumenten op de markt, na jaren koppig vast te hebben gehouden aan het succes van zijn harde schijven. De WD Blue en WD Green werken via het SATA-protocol en kunnen de harde schijf in je laptop of desktop vervangen om de prestaties op te krikken.

De WD Green is beschikbaar met een capaciteit van 120 GB of 240 GB, . De Green belooft zeer energie-efficiënt te zijn en biedt sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 540 MB/s en 405 MB/s. De levensduur bedraagt volgens Western Digital tot 80 TBW (Terabytes Writtten). 

De WD Blue is de krachtpatser van de twee en komt in versies met 250 GB, 500 GB of 1 TB. De lees- en schrijfsnelheden bedragen 545 MB/s en 525 MB/s en de levensduur loopt op tot 400 TBW. Beide SSD’s komen zowel in een 2,5 inch behuizing of M.2 2280 formaat. De prestaties van deze SATA-SSD’s zijn sowieso beter dan die van je harde schijf, maar kunnen nog niet tippen aan de PCIe-SSD’s van Samsung.

De WD Blue is onmiddellijk beschikbaar aan een startprijs van 99 euro voor de versie met 250 GB in een 2,5 inch behuizing. De M.2-variant kost 109 euro. Voor 500 GB betaal je 169 of 179 euro, 1 TB kost je 339 of 349 euro. De WD Green komt later dit kwartaal beschikbaar aan een voorlopig nog onbekende prijs.

WD heeft lang gewacht om de markt van SSD’s te betreden, maar de timing is niet zo vreemd. Eerder dit jaar rondde het bedrijf zijn overname van sectorgenoot SanDisk af, waardoor het plots heel wat expertise op vlak van flashgeheugen in huis haalde. Het verkocht dus al enkele maanden SSD’s onder de merknaam SanDisk, maar de WD Green en WD Blue zijn de eerste solid state drives die onder eigen naam worden uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business