Nieuws

Apple wil E Ink-toetsenbord implementeren in Macbook

Volgens bronnen plant Apple om een E Ink-toetsenbord voor zijn toekomstige laptops te gebruiken. Met E Ink kan je het opschrift op de toetsen naar believen veranderen.

Of je nu een pc of mac vasthebt, je kan de functies van toetsen op je toetsenbord wel aanpassen via software, maar die verandering is niet fysiek door te voeren op de hardware zelf. Met een E Ink toetsenbord is dat wel mogelijk. Volgens websites 9to5Mac en TrustedReviews bespreekt Apple momenteel met fabrikant Sonder Keyboard hoe het de technologie zou kunnen integreren in macbooks.

Een woordvoerder van Sonder Keyboard heeft bevestigd dat er gesprekken lopen tussen Apple en de fabrikant over een mogelijke aankoop van de E Ink laptopmodule van Sonder. Er is niets gezegd over hoe ver die discussies al staan, en het is bijgevolg dus nog mogelijk dat de deal uiteindelijk afspringt.

Men verwacht dat Apple nog voor het einde van dit jaar een vernieuwing van zijn Mac-producten aankondigt, misschien zelfs nog deze maand. Dat het E Ink-accessoire tijdens die demonstratie zal opduiken is onwaarschijnlijk. Dat zal voor een volgende update van de Macbook weggelegd zijn, maar het betekent niet dat Apple geen veranderingen in petto. Voor de aanstaande vernieuwing zou het fruitbedrijf volgens bronnen een oled-touchscreen toevoegen aan het toetsenbord van de Macbook Pro, waarop notificaties en extra knoppen getoond zouden kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business