Nieuws

Kodak lanceert smartphone voor fotografen

Aangezien klassieke fototoestellen al enige tijd slecht verkopen, richt Kodak zich op de smartphonemarkt. De Ektra moet fotografen terug naar Kodak lokken.
Bron: Engadget

Digitalisatie en smartphones hebben ervoor gezorgd dat fabrikanten van klassieke fototoestellen moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Kodak ging zelfs even kopje onder in 2013, toen het bedrijf zichzelf bankroet moest verklaren. Ondertussen heeft de fabrikant zijn focus verlegd en experimenteert het onder andere met smartphones.

Vorig jaar lanceerde Kodak de IM5, een Android-smartphone die op weinig interesse kon rekenen omwille van zijn middelmatige prestaties. Kodak laat zich echter niet onmiddellijk afschrikken en heeft een tweede smartphone aangekondigd: de Ektra. Het toestel is vernoemd naar de geavanceerde rangefinder van Kodak uit 1941 en doet qua uiterlijk aan een klassieke camera denken.

Het toestel heeft een zwarte behuizing van artificieel leer en een gebogen handgrip. Bovenaan de Ektra kan je een fysieke sluiterknop terugvinden en een grote lens steek uit de achterzijde van het toestel. Deze lens herbergt een Sony-sensor van 21 megapixels.

Specificaties

[related_article id=”180857″]

Voor de smartphonekant van het toestel heeft Kodak de handen in elkaar geslagen met Bullitt, een fabrikant die onder andere voor Cat werkt. De Ektra bevat een decacoreprocessor, 3 GB geheugen en 32 GB opslagruimte. Je kan de opslag uitbreiden tot 128 GB met een MicroSD-kaart en een batterij van 3.000 mAh moet het toestel van voldoende energie voorzien. De smartphone heeft een 5-inchscherm van 1080p en wordt geleverd met een bijna stockversie van Android Marshmallow.

Aangezien Kodak fotografen wil aanspreken, bevat het toestel verschillende fotografieapps. In de camera-app kan je kiezen uit verschillende modi, zoals ‘Manual’, ‘Landscape’, ‘Sports’ en ‘Macro’. De smartphone wordt geleverd met de fotobewerkingsapp Snapseed en heeft een widget vanwaar je op eenvoudige wijze apps kunt downloaden die Kodak aanraadt, zoals Adobe Lightroom, VSCO en Prisma. Tot slot bevat de Ektra de app Prints, waarmee je afgedrukte foto’s en fotoalbums kan bestellen.

De Kodak Ektra zal vanaf december verkrijgbaar zijn in Europa voor 499 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business