Nieuws

Toetsenbord voor één hand verstopt in iOS

Een ontwikkelaar heeft ongebruikte code in iOS ontdekt voor een toetsenbord dat je met één hand kan gebruiken.

In de code van besturingssysteem iOS zit een ongebruikte modus voor het toetsenbord verstopt, zo ontdekte ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Hij spotte de code in de iOS simulator, en speculeert dat het toetsenbord al minstens sinds iOS 8 aanwezig is in Xcode.

Groeipijn

De standaard grootte van een iPhone (en smartphones in het algemeen) heeft in de laatste generaties een sprong gemaakt naar een ruimer 5 inch-model. Iets wat ook uit de lancering van de iPhone SE te maken valt, een 4-inch smartphone speciaal voor mensen die naar iets op zoek zijn dat gemakkelijk in hun broekzak past.

Die groei heeft gevolgen voor de manier waarop gebruikers typen op hun toestel, wat niet zo eenvoudig meer is met één hand op een groter scherm. Apple dacht er blijkbaar aan om een specifieke toetsenbord-modus te lanceren dat éénhandig gebruikt zou kunnen worden en te activeren was middels een swipe langs de zijkant van het scherm. De simulaties van Troughton-Smith laten zien dat het toetsenbord de lettertoetsen dichter bij elkaar brengt en knoppen voor kopiëren en plakken groter maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business