Nieuws

Nightmare Machine: leer een AI wat eng is

Over een week is het Halloween. Volgens onderzoekers van MIT is dit het ideale moment om een AI te leren hoe het ons angst moet aanjagen.

Met Halloween in aantocht hebben enkele wetenschappers van MIT het op zich genomen om artificiële intelligentie te gebruiken om foto’s van gezichten en plaatsen eng te maken. Het project zorgt niet alleen voor leuke resultaten, maar leert de wetenschappers eveneens een hoop bij over AI. “Deze uitdaging is met name belangrijk, omdat we ons steeds meer afvragen wat de limieten van AI zijn: Kan een machine leren hoe het ons bang moet maken?”

Momenteel weet Nightmare Machine ons met wisselend succes angst aan te jagen. De enge versie van Brad Pitt kunnen we alvast smaken, al kan je het merendeel van de beelden momenteel niet echt eng noemen. Met name de foto’s van plaatsen lijken eerder op kunstprojecten.

Om deze reden vraagt het team onderzoekers aan ons om hun AI te leren wat eng is. Op de website van Nightmare Machine kan je tien testbeelden opvragen. Voor elke prent dien je aan te geven of je deze al dan niet eng vindt. Hopelijk weet de AI ons hierdoor op Halloween wel bang te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business