Nieuws

Microsoft pakt uit met splinternieuwe Surface all-in-one

Na de Surface Book en de Surface Pro pakt Microsoft nu uit met de Surface Studio: een flinterdunne all-in-one voor creatievelingen.

Surface Studio. Dat is de naam van de langverwachte all-in-one-computer die Microsoft introduceert tijdens zijn event in New York. De Studio is de nieuwste telg in de Surface line-up waardoor het niet hoeft te verwonderen dat design een grote rol speelt. De computer is amper 12,5 millimeter dik en is helemaal opgebouwd uit aluminium. Ondanks het dunne design krijgt de Studio toch pittige ingewanden mee. Een SSD en een Core i7 zijn natuurlijk van de partij maar Microsoft wil inzetten op grafische creatievelingen en dat vereist grafische kracht. Die is afkomstig van een Nvidia GTX 980M. Die keuze is enigszins verrassend, aangezien Nvidia intussen al een tijdje kaarten in zijn 10-reeks uitheeft.

Grafisch design

De all-in-one heeft een aanraakscherm met een diameter van 28 inch met een aspect ratio van 3:2 en 192 pixels per inch. Het toestel heeft enkele geavanceerde kleurenfuncties ingebouwd, zodat je als ontwikkelaar kan wisselen tussen een high end weergave geschikt voor grafische designers en een klassieke sRGB-weergave die meer aansluit bij wat de grote menigte heeft.

Het ding is verder afgewerkt met chrome-staanders en een draadlooze muis en draadloos toetsenbord in de kenmerkende Surface-stijl. De AiO heeft dan ook slechts één kabel nodig voor de stroom. De webcam is weinig verrassend compatibel met Windows Hello, zodat je kan inloggen met je gezicht.

Tekentafel

De Surface Studio is echter meer dan een all-in-one. Je kan het toestel vrijwel helemaal platleggen en er mee aan de slag gaan als een gigantische 28 inch tekentablet. Bij die tekentablet hoort een grote ronde draaiknop, de Surface Dail, die je op het scherm kan plaatsen. Die werkt samen met het display om nieuwe functionaliteit naar de voorgrond te brengen.  De functionaliteit van de draaiknop doet heel hard denken aan wat Dell vorig jaar demonstreerde met de Smart Desk. De draaiknop zal ook beschikbaar zijn voor andere Surface-toestellen. Tekenen doe je natuurlijk nog steeds met de Surface Pen.

Omdat het scherm zo groot is, zorgde Microsoft er voor dat je er helemaal op kan leunen. De aanrakingen van je arm zullen niet geïnterpreteerd worden als aanrakingen met betekenis voor de computer, zodat je net als op papier kan tekenen. In de VS kan je de Surface Book vanaf vandaag bestellen voor 2.999 dollar. Het toestel is dit jaar gelimiteerd beschikbaar, dus we vrezen voor een snelle beschikbaarheid bij ons.

Surface Book

Verder toonde Microsoft de nieuwstee versie van de Surface Book. Microsoft ging aan de slag met de binnenkant van het toestel en propte er meer batterijen in. De autonomie is 30 procent groter dan zijn voorganger maar vooral de grafische kracht steelt de show. De nieuwe Surface Book zou dubbel zo krachtig zijn als de vorige editie. Of de Surface Book eindelijk naar België en Nederland komt, weten we nog niet. De nieuwe Surface Book zal 2.399 dollar kosten en is in de VS vanaf volgende maand beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business