Nieuws

Google Assistant krijgt IFTTT-ondersteuning

Automatiseren met Google Assistant wordt een stuk eenvoudiger. De digitale assistent heeft een eigen IFTTT-kanaal gekregen.

Je leven regelen met de Google Assistant wordt weer een beetje gemakkelijker. Googles kunstmatige intelligentie werkt sinds kort samen met If This Then That (IFTTT). Via het nieuwe Google Assistant-kanaal op de automatiseringsdienst kan je de digitale assistent koppelen aan andere slimme diensten of apparaten.

Google Assistant is de verbeterde versie van Google Now die voorlopig enkel officieel beschikbaar is op de Pixel-telefoons, de Google Home, en via de Allo-app. Officieus ook elk toestel dat Android 7.0 draait. De IFTTT-samenwerking heeft betrekking op de stemgestuurde smartphone-assistent die in de Pixel huist (of in de Google Home), met Allo kan je geen automatiseringen opzetten.

Het IFTTT-kanaal laat toe om zelf stemcommando’s te ontwerpen voor de digitale assistent. Verschillende gebruikers zijn al aan de slag gegaan en hebben hun recepten online gedeeld. Denk hierbij onder andere aan het verbinden van Google Assistant aan de slimme lichten van de Philips Hue-lijn, of het automatisch publiceren van berichten op Twitter of Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business