Nieuws

Nieuwe BMW 5 krijgt Microsoft Office 365

BMW brengt ’s werelds mobielste productiviteitscomputer uit: de nieuwe BMW 5. De update van de wagen krijgt een volledige integratie van Microsoft Office 365.

We kunnen steeds meer parallellen trekken tussen wagens en computers. De nieuwe BMW 5 bijvoorbeeld, die voor de eerste keer in België getoond zal worden tijdens het autosalon in Brussel, heeft bijvoorbeeld heel wat specificaties die we eerder van een laptop of smartphone zouden verwachten.

Het meest opvallend is ongetwijfeld de integratie van Office 365. Tijdens CES hoorden we al dat de voornaamste automerken daar naar keken, maar BMW maakt zich sterk de primeur beet te hebben. Word en Excel zijn nog niet van de partij, outlook en je (onder een zekere vorm) agenda wel. De wagen zal via Exchange je mails, contacten en afspraken integreren. Je zal adressen van afspraken rechtstreeks naar het navigatiesysteem van de wagen kunnen sturen, en via de verbinding met je smartphone kan je langs de wagen meteen ook Office-contacten bellen. Je kan natuurlijk de mails en de agenda ook raadplegen vanuit de wagen.

Smartphone en Azure

Je smartphone zelf kan je dan weer draadloos opladen via de wagen die zelf een simkaart aan boord heeft. Dankzij die verbinding kan je bellen via het internet maar ook apps installeren. Een app, BMW Connected, zorgt voor de nodige bediening vanop afstand. De cloudprovider van dienst voor die app is Microsoft Azure. Verder valt de verdere integratie met Here Maps en de bijhorende mobiele assistent op. Die kondigde BMW eerder dit jaar al aan voor de reeds vernieuwde 7-reeks.

De BMW 5 wordt een rijdend kantoor, aldus de autobouwer zelf, en dat lijkt niet overdreven. Naast slimme computerfuncties kan de BMW ook nog rijden. BMW gaat niet voor een catchy term als autopilot, maar stopt de slimme functies in enkele afzonderlijke categorieën. De wagen kan automatisch afstand houden, stuurt mee tot een snelheid van 210 km/u en kan op commando van de bestuurder zelf een inhaalmanoeuvre uitvoeren.

Begin volgend jaar kan je de wagen en zijn computerfuncties zelf bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business