Nieuws

Tesla’s zonnepanelen lijken op klassieke dakpannen

Elon Musk heeft zijn zonnepanelendak onthuld. De zonnecellen zijn niet te onderscheiden van klassieke dakpannen.

Tesla heeft dit weekend zijn eigen lijn zonnepanelen gelanceerd in samenwerking met SolarCity, het zonnepanelenbedrijf dat binnenkort onder de vleugels van Elon Musk terecht komt.

Het meest opmerkelijke aan de zonnepanelen van Tesla is dat ze de pannen van het dak vervangen. Dit in tegenstelling tot bestaande oplossingen, waarbij de panelen bovenop het dak worden gemonteerd. Het zonnedak bestaat uit glazen tegels die weliswaar op gewone dakpannen lijken, maar dankzij geïntegreerde zonnecellen de energie van de zon kunnen absorberen.

Op het domein in Los Angeles waar de aankondiging plaatsvond, waren de daken van verschillende huizen vervangen door het zonnepanelendak van Musk. Tot de Tesla-baas de omstaanders op dit detail wees, had niemand dit echter door. De zonnecellen zijn zodanig in de dakpannen geïntegreerd dat het voor leken onmogelijk te zien is dat er technologie verborgen is.

De dakpannen komen in vier verschillende stijlen: Tuscan, Slate, Smooth en Textured. In een tweet liet Musk weten dat de glazen dakpannen bovendien met een warmte-element kunnen worden uitgerust zodat ze zichzelf kunnen ontdooien bij eventuele sneeuwval.

Jammer genoeg werden er geen details vrijgegeven over de prijs van de zonnepannelen. “De installatiekosten zijn minder dan je normaal gezien zou betalen voor een normaal dak en elektriciteit,” is het enige dat Musk voorlopig kwijt wil.

Powerwall

Zonnepanelen zijn uiteraard niet voldoende voor families om volledig zelfbedruipend te zijn. Musk kondigde daarom eveneens de komst van een nieuwe Powerwall aan. De batterij bevat twee lithium-ionaccu’s van 14 kWh, wat ongeveer dubbel de capaciteit is van de bestaande Powerwall. Musk verkoopt de Powerwall 2 voor 5.500 dollar.

In de nieuwe Powerwall zit een energieomvormer geïntegreerd. Deze omzetter werkt rechtstreeks met het zonnepanelendak om zonlicht om te zetten in elektriciteit. De installaties van de Powerwall 2 beginnen in januari 2017. Op het zonnepanelendak moet je tot volgende zomer wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business