Nieuws

GoPro roept Karma-drone terug: kan uit de lucht vallen

GoPro roept zijn recent gelanceerde Karma-drone terug nadat enkele exemplaren tijdens gebruik spontaan uit de lucht vielen.

GoPro ziet zich genoodzaakt om zijn recent gelanceerde Karma-drone terug te roepen en de verkoop tijdelijk op te schorten. Een technisch probleem zorgt ervoor dat “in een klein aantal gevallen de stroom van de Karma-drone uitvalt tijdens gebruik”.

Dat betekent dat de drone spontaan uit de lucht zou kunnen vallen tijdens een vlucht. Voorlopig zijn er nog geen meldingen van schade of letsel als gevolg van het defect. Alle 2.500 exemplaren die tot nu toe werden verkocht, worden teruggeroepen en GoPro voorziet in een volledige terugbetaling.

Omruilen voor een nieuw exemplaar is op dit moment niet mogelijk, wat doet vermoeden dat GoPro nog op zoek is naar de oorzaak van het defect. De verkoop van de Karma zal pas hervat worden wanneer de problemen zijn opgelost. Het bedrijf geeft voorlopig geen indicatie van wanneer dat zou kunnen zijn.

De GoPro Karma ging eind vorige maand in verkoop voor zo’n 870 euro. Het is de eerste keer dat GoPro, dat vooral bekend is vanwege zijn actiecamera’s, zich aan een drone waagt. Het bijzondere aan de quadcopter is dat hij opvouwbaar is, zodat je hem compact in een tas kan wegstoppen voor transport. Daarmee moet de Karma de concurrentie aangaan met de DJI Mavic Pro, die eveneens opvouwbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business