Nieuws

Apple maakte SSD MacBook Pro onverwijderbaar

Een gebruiker ontdekte iets waar Apple met niet zoveel woorden over gesproken heeft: de nieuwe MacBooks met Touchbar hebben geen uitbreidbaar geheugen.

Wil je de opslagruimte van je MacBook Pro met Touchbar uitbreiden, dan ben je er aan voor de moeite. De SSD’s van de modellen zijn niet verwijderbaar, zo ontdekte een kersverse eigenaar van een 15 inch MacBook Pro.

bron: www.macrumors.com

Jesse D. verwijderde de achterkant van zijn MacBook Pro en kwam er zo achter dat er geen mogelijkheid is voorzien in het moederbord om het interne geheugen er uit te halen, wat standaard bij laptops wel het geval is en zelfs niet zo moeilijk uit te voeren is. Ook het kleinere 13 inch-model met Toucbar blijkt dezelfde configuratie te hebben. Het betekent dat je het zal moeten doen met het geheugen dat je krijgt, minimum 512 GB tot het maximum van 2 TB voor wie meer geld oplegt. Bij het goedkopere model zonder Touchbar is het aanpassen van de SSD wel nog mogelijk.

Het is niet de eerste keer dat Apple de mogelijkheid om geheugenruimte aan te passen schrapt bij zijn laptops. Ook de opslag van de oudere 12 inch MacBook kan niet uitgebreid worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business