Nieuws

DJI lanceert 2 nieuwe drones

DJI kondigt twee nieuwe drones aan. Met de Inspire 2 kunnen professionals aan de slag, terwijl de Phantom 4 Pro consumenten de kans geeft om indrukwekkende luchtbeelden te maken.

DJI heeft twee nieuwe drones aan zijn gamma toegevoegd. De Inspire 2 en Phantom 4 Pro bevatten de belangrijkste functies van hun voorgangers en voegen hier verschillende verbetering aan toe. “Onze nieuwste vliegplatformen en gestabiliseerde camera’s zijn slimmer, sneller en krachtiger dan ooit tevoren. We kunnen niet wachten om te zien hoe ontwikkelaars de Inspire 2 en Phantom 4 Pro gebruiken om ontzagwekkende beelden te creëren,” vertelt de oprichter van DJI Frank Wang.

Inspire 2

De Inspire 2 is gemaakt uit een legering van magnesium en aluminium, waardoor het stijver en lichter is dan ooit tevoren. Hierdoor kan de drone een topsnelheid halen van 108 kilometer per uur. Het toestel doet er slechts vier seconden over om tot een snelheid van 80 kilometer per uur te komen. Je kan de drone van speciale propellers voorzien om tot een hoogte van vijf kilometer te vliegen.

De nieuwe drone van DJI heeft twee batterijen om redundantie te creëren. Wanneer één van de accu’s het laat afweten, kan de drone nog steeds veilig terugvliegen naar zijn startlocatie. De batterijen zorgen ervoor dat de Inspire 2 een vliegtijd heeft van 27 minuten.

In de drone is het nieuwe CineCore 2.0 geïntegreerd, wat voor betere beelden zorgt. Met de Inspire 2 kan je 5,2 K-video’s maken aan een framerate van 4,2 Gbps. Door de drone in Spotlight Pro Mode te laten vliegen, kan je er bovendien voor zorgen dat de camera op een onderwerp gericht blijft, terwijl je het toestel vrij kan laten rondvliegen.

Phantom 4 Pro

Waar de Inspire-reeks bedoeld is voor professionals kan de Phantom dankzij zijn zachtere prijs eveneens door hobbyisten worden gebruikt. De Phantom 4 Pro heeft een 20 MP-camera en kan 4K-video’s nemen.

Het toestel is voorzien van drie paar visuele systemen. Hierdoor kan de drone een 3D-kaart maken van obstakels die zich vooraan, achteraan en onderaan het toestel bevinden. Het visuele systeem wordt compleet gemaakt door twee infrarood sensoren aan de zijkanten. FlightAutonomy-techniek van DJI maakt gebruik van de visuele systemen om de drone te positioneren, navigeren en obstakels te ontwijken.

DJI heeft enkele leuke nieuwe modi aan zijn software toegevoegd. Zo kan je op het scherm van de controller een lijn tekenen, waarna de Phantom jouw uitgestippelde route zal vliegen. ActiveTrack zorgt er dan weer voor dat de drone objecten kan herkennen en volgen en met de nieuwe Free mode kan je een de vliegrichting kiezen, waarna je de gimbal kan bewegen zonder dat de drone van vliegrichting verandert.

Prijzen

Je kan de DJI Inspire 2 en Phantom 4 Pro momenteel online bestellen. De Inspire 2 kost 2.999 dollar, terwijl je aan de Phantom 4 Pro 1.499 dollar kwijt bent. De goedkopere Phantom zal vanaf volgende week worden geleverd. Op de Inspire moet je tot januari wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business