Nieuws

Slimme contactlens van Google wordt niet meer in 2016 getest

Het bedrijf sloot pas een deal me Novartis voor de ontwikkeling van een slimme contactlens met medische toepassingen. Nu botst Novartis op problemen.

De internetgigant sloot een deal met Novartis voor de verdere ontwikkeling van de lenzen. Novartis moet de technologie, die ontwikkeld werd door Alphabet Verily Life Sciences (vroeger Google Life Sciences), in een product introduceren dat op de markt kan komen.

TITEL

De slimme contactlenzen zullen in eerste instantie gebruikt worden om diabetici te helpen. Google ontwikkelde immers een sensor die via de traanvloeistof het suikergehalte in het bloed kan meten. Die informatie wordt vervolgens en realtime naar een smartphone of tablet verzonden, zodat een diabetespatiënt te allen tijde op de hoogte is van zijn suikerspiegel.

Een andere door Google ontwikkelde functie helpt het oog van de drager van de lens om scherp te stellen op objecten die nabij zijn. Zo kunnen ook verzienden binnenkort genieten van het gemak van een contactlens. Google zal de kleine elektronica blijven ontwikkelen, terwijl Novartis zijn medische kennis gaat inzetten om de slimme lens te commercialiseren.

TITEL

[related_article id=”170534″]Novartis laat nu weten aan de media dat zijn autofocus-contactlens niet meer in 2016 zal worden getest. Volgens hen is de contactlens een “bijzonder complex technologisch proces” waar zowel zij als Alphabet continu bijleren. Er wordt ook met geen woord gerept wanneer de testen starten voor de slimme contactlens die het suikergehalte in je bloed kan meten.

De grote vraag is nu: staat Novartis dicht bij een doorbraak, of zal het nog jaren duren voordat de slimme contactlens kan worden getest? Daarover geeft het bedrijf voorlopig geen duidelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business