Nieuws

Tesla toont in een video wat hun autonome wagen eigenlijk ziet

Elke Tesla die nu wordt besteld, bevat hardware om volledig autonoom te rijden. Wat zien al die camera’s, radars en sensoren? Heel veel, zo blijkt nu.

[related_article id=”187403″]“Vanaf vandaag zullen alle Tesla voertuigen geproduceerd in onze fabriek – inclusief de Model 3 – de noodzakelijke hardware bezitten om volledig autonoom te rijden, met een veiligheidsgraad die significant hoger ligt dan die van een mens.” Met exact dit statement werd de hele wereld wakker gemaakt op 20 oktober.

Om dat mogelijk te maken, krijgen de wagens een uitgebreide uitrusting van sensoren mee. De Tesla’s bevatten acht optische camera’s, die tot op een afstand van 250 meter de omgeving kunnen analyseren in een radius van 360 graden rond de auto. Deze worden bijgestaan door twaalf ultrasonische sensoren die helpen met het identificeren van objecten. Verder is er ook nog de radar die helpt met het vaststellen van de omgeving en die deze kan “zien” ongeacht de weersomstandigheden.

Alle gegenereerde data wordt verwerkt door een nieuwe on board-computer die volgens het bedrijf 40 keer sneller is dan de vorige generaties. De combinatie van sensoren en computerkracht moet de menselijke zintuigen overvleugelen op het vlak van verkeersinzicht en vaardigheden. Geïnteresseerden kunnen nu al een Model X of S met de nieuwe hardware-uitrusting aankopen, de Model 3 staat momenteel gepland voor 2017.

Nu heeft Tesla een filmpje gedeeld met de wereld waarop je kan zien hoe de nieuwe hardware de omgeving scant. Je kan heel duidelijk zien dat het een onderscheid maakt tussen objecten op de baan en ernaast, de flow van het verkeer en de hele omgeving. Het resultaat is een kleurenpalet aan objecten dat toepasselijk wordt begeleid door de Rolling Stones met Paint It Black.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business