Nieuws

Apples Boot Camp beschadigt speakers nieuwe MacBook Pro

Door Windows 10 te laten draaien op een nieuwe MacBook Pro met behulp van Boot Camp kunnen de speakers van je toestel onherroepelijk beschadigd geraken.

Apple biedt ondersteuning aan voor het installeren van Windows op zijn toestellen via de Boot Camp-software. Boot Camp zal de partities op je harde schijf aanpassen, zodat er ruimte wordt gecreëerd voor Windows. Bovendien levert de software alle drivers aan die je nodig hebt om Windows te laten draaien op je MacBook.

Vreemde geluiden

Boot Camp 6.1, dat werd gelanceerd met macOS Sierra, ondersteunt enkel Windows 10. Toch is Apple er niet in geslaagd de software tot in de puntjes te testen voor eventuele problemen. Verschillende gebruikers rapporteren immers dat het geluid misvormt boven een bepaald volume, waarna bij sommige ongelukkige Apple-klanten de speakers van hun gloednieuwe MacBook Pro permanent beschadigd geraken.

“Er is een gekend speakerprobleem bij de nieuwe MacBook Pro wanneer je Boot Camp gebruikt. De meeste mensen horen een willekeurig hard geluid in Windows, wat bij mij eveneens gebeurde wanneer de speakers waren uitgeschakeld. Dit harde geluid zorgde ervoor dat beide speakers beschadigd raakten,” schrijft tommy9695 op Reddit.

[related_article id=”187625″]

Oplossingen

Apple heeft ondertussen al een nieuwe audiodriver aan Boot Camp toegevoegd, maar dit zal enkel helpen indien je de voorbije dagen een Windows-partitie hebt gecreëerd. Volgens verschillende gebruikers kan je het probleem eveneens oplossen door een onofficiële Realtek-driver (6.0.1.7989) te installeren. Tot slot kan je voorkomen dat de speakers van je MacBook Pro beschadigd geraken door een koptelefoon aan te sluiten.

Indien de speakers van je MacBook Pro niet langer naar behoren functioneren, ben je er echter aan voor de moeite. In het geval van tommy9695 waren de speakers fysiek beschadigd. Indien dit bij jou het geval is, zit er niets anders op dan je toestel in te ruilen voor een nieuw exemplaar. Met een wachttijd van drie tot vier weken zal je wel enig geduld moeten opbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business