Nieuws

Apple Music rondt kaap van 20 miljoen gebruikers

Betaalde muziekstreaming zit in de lift. Apple is samen met Spotify goed voor ruim de helft van de markt.

Ondanks de vele klachten van de muziekindustrie tegenover muziekstreaming zit de sector in de lift. Apple heeft recent de kaap van 20 miljoen betalende gebruikers bereikt, waarvan er drie miljoen zich aansloten in de voorbije drie maanden. Apple zegt dat 60 procent van de nieuwe abonnees gebruikers zijn die in het voorgaande jaar geen enkel nummers kochten via iTunes, wat betekent dat het volledig nieuwe klanten zijn die betalen voor legale muziek.

[related_article id=”186778″]Apple probeert zoveel mogelijk leden te lokken door exclusieve overeenkomsten te sluiten met populaire artiesten. Chance the Rapper wist op die manier de Amerikaanse top 10 te bestormen met livestreams alleen. Dergelijke overeenkomsten stuiten vaak op kritiek van gebruikers van andere diensten, maar de tactiek werkt wel.

Overheersing

Samen met Apple maakt Spotify nu ruim de helft van de livestreammarkt uit. Die bedraagt dit jaar nog maar 100 miljoen gebruikers, maar zit in de lift. Spotify bereikte namelijk onlangs nog de kaap van 40 miljoen betalende gebruikers, waarvan het 10 miljoen wist aan te trekken in de laatste zes maanden alleen al. Spotify komt met niet-betalende gebruikers bij echter op zichzelf al aan 100 miljoen gebruikers.

Apple lijkt de komende jaren echter de bovenhand te zullen halen aangezien het zijn Apple Music voorinstalleert bij Apple-producten. Het wordt niet makkelijk om Spotify bij te benen, maar het bedrijf is hoopvol.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business