Nieuws

Apple lanceert iOS 10.2: dit zijn de nieuwe functies

Apple heeft een nieuwe update klaar voor iOS. De update brengt verschillende nieuwe functies en oplossingen voor problemen.

Apple heeft iOS 10.2 gelanceerd. Om de update te kunnen ontvangen dien je minstens over een iPhone 5, iPad van de vierde generatie, iPad mini 2, of iPod Touch van de zesde generatie te beschikken. Je kan de update downloaden door naar de instellingen van je toestel te gaan. Tik op algemeen en kies voor software-update om de nieuwste versie van iOS binnen te halen. Eenmaal je de voorwaarden hebt geaccepteerd, zal de installatie automatisch starten. Indien je de update nog niet ziet verschijnen, dien je nog even geduld te hebben.

In iOS 10.2 zit een hoop nieuwe functies en verschillende oplossingen voor problemen vervat. Ook wordt er verwacht dat de update diagnostische mogelijkheden bevat, zodat Apple kan achterhalen waarom sommige iPhone 6s-toestellen zich vanzelf uitschakelen. Het bedrijf liet eerder al weten dat er tijdens de assemblage batterijcomponenten te lang aan lucht waren blootgesteld, met een slechte autonomie tot gevolg. Aangezien de problemen de kop op staken nadat een update van iOS werd uitgerold, kan het echter eveneens zijn dat er zich een softwarematige fout voordoet.

Tv-app en emoji’s

De eerste nieuwe functie die Apple belooft, is een tv-app die een nieuwe manier biedt om op één plek al je tv-programma’s en films uit diverse videoapps te bekijken. Jammer genoeg is deze feature enkel bruikbaar in de Verenigde Staten.

Verder heeft Apple meer dan honderd nieuwe emoji’s voor gezichten, voedsel, dieren, sport en beroepen toegevoegd. Enkele voorbeelden hiervan zijn een croissant, facepalm en een zwangere vrouw.

Bron: Slashgear

Foto’s

Apple heeft verbeterde stabilisatie en hogere beeldsnelheid voor Live Photos naar iOS gebracht. Ook worden vergelijkbare foto’s van dezelfde persoon nauwkeuriger gegroepeerd in het album ‘Personen’ en is er een oplossing voor een probleem waarbij aandenkens worden gegenereerd op basis van schermafbeeldingen en foto’s van whiteboards of facturen.

Een probleem waarbij de camera ingezoomd bleef als je naar de camera terugging vanuit de filmrol op de iPhone 7 Plus is eveneens opgelost. Tot slot heeft Apple de ondersteuning voor RAW-digitale camera’s uitgebreid.

Berichten en muziek

Behalve met emoji’s kan je berichten eveneens opvrolijken met schermvullende effecten, zoals ‘hart’ en ‘feestelijk’. Bovendien heeft Apple een probleem opgelost waardoor het toetsenbord soms niet zichtbaar was in Berichten.

Wil je een muzieknummer opnieuw beluisteren? Voortaan kan je naar boven vegen om eenvoudig toegang te krijgen tot ‘Shuffle’, ‘Herhaal’ en ‘Volgende’. Ook kan je kiezen hoe je je afspeellijsten, albums en nummers wilt sorteren.

Nieuws en mail

In de News-apps zullen voortaan artikels die je voor later hebt bewaard, staan in het nieuwe gedeelte ‘Saved’. Ook heeft Apple het eenvoudiger gemaakt om naar het volgende artikel te gaan. Veeg naar links of tik op ‘Next Story’ tijdens het lezen om een ander artikel te bekijken.

[related_article id=”210045″]

In de Mail-app waren problemen, waardoor het paneel om e-mail te verplaatsen zichtbaar bleef na het archiveren van een bericht. Ook lukte het niet altijd om kopiëren en plakken in Mail te activeren en werd soms het verkeerde bericht geselecteerd na het verwijderen van een Mail-conversatie. In iOS 10.2 zijn al deze problemen opgelost.

HomeKit

Tot slot heeft Apple de functionaliteit van HomeKit uitgebreid. HomeKit is het platform van Apple waarmee je domotica kan verbinden. Dankzij de update kunnen meer HomeKit-accessoires meldingen weergeven en krijg je een waarschuwing wanneer een software-update beschikbaar is voor je slimme toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business