Nieuws

Eerste nieuwe Nokia-telefoons zijn geen smartphones

Het Finse HMD Global kondigt de twee spirituele opvolgers van de Nokia 3310 aan. De nieuwe Nokia-telefoons zijn spotgoedkoop en ideaal voor wie heimwee heeft naar de simpele toestellen van weleer.

HMD Global introduceert vandaag de Nokia 150. HMD kocht in het begin van dit jaar de rechten op de Nokia-naam van Microsoft. De softwaregigant zette zowel het merk als zijn ganse featurephone-divisie in de etalage na jaren aangemodderd te hebben. De featurephones gingen naar Foxconn, de merknaam keerde terug naar zijn thuisland.

Vandaag kondigt HMD Global zijn eerste twee telefoons onder Nokia-licentie aan. Liefhebbers van de betere high-end smartphone mogen meteen afhaken: het gaat om twee erg gelijkaardige dumbphones met een bijzonder laag prijskaartje: de Nokia 150 krijgt gezelschap van de Nokia 150 Dual Sim. Beide toestellen zijn, op de dual-sim-functionaliteit na, identiek.

Nokia 150: Lichtgewicht

Allebei kunnen ze eventuele kopers doen watertanden met een 2,4 inch-scherm en applicaties ontwikkeld op het scherp van de snee, zoals een FM-radio en een mp3-speler. De resolutie van het scherm bedraagt 240 x 320 pixels. Een camera mag natuurlijk niet ontbreken, een ledlampje al evenmin. De camera krijgt een VGA-sensor mee. In tegenstelling tot verschillende premiummerken hebben de Nokiatelefoons van HMD wel ruimte voor een micro sd-kaartje. De toestellen kunnen overweg met flashkaartjes met een geheugen tot 32 GB.

Natuurlijk zijn de feature phones niet gericht op smartphone-eigenaars. Wie een simpel toestel zoekt, vindt hier volgens de fabrikant een smartphone die net zo duurzaam is als je van een Nokiatelefoon mag verwachten. De beperkte specificaties zorgen bovendien voor een stevige autonomie. De versie met één simkaart kan tot 31 dagen op standby staan, die met twee kaartjes houdt het op 25 dagen. De Nokia 150 haalt dat met een batterijtje van amper 1020 mAh.

Natuurlijk draait de gsm niet op Android. HMD koos voor het Nokia Series 30+-besturingssysteem. Het toestel weegt slechts 81 gram en meet 11,8 x 5 x 1,35 centimeter. HMD voorziet het ding bij aankoop van enkele spelklassiekers, zoals een versie van Snake. De telefoon krijgt een adviesprijs van 26 dollar exclusief BTW mee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business