Nieuws

Tim Cook bevestigt dat Apple de desktop niet is vergeten

Desktops waren opvallend afwezig bij de productaankondigingen van Apple de afgelopen maanden, genoeg om vragen te doen rijzen. Onnodig volgens Tim Cook: "Er komen enkele geweldige Macs aan".

Apple blijft investeren in de productie van desktops. “Sommige mensen in de media hebben de vraag doen rijzen of we nog toegewijd zijn aan desktops. Als er enige twijfel ontstaan is bij onze teams, laat me duidelijk zijn: er staan enkele geweldige desktops op onze roadmap,” aldus CEO Tim Cook. Cook gaf het statement als reactie op een vraag geplaatst op een intern forum van het bedrijf. De tekst is uiteindelijk bij Techcrunch beland.

Ouderdom

Apple heeft de laatste maanden heel wat bezorgheden moeten wegmasseren over dingen die het weglaat. Naast het in sneltempo verdwijnen van ingangspoorten kan de stilte rond de Mac daar ook toe gerekend worden. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar een update aangekondigd voor zowat elk product in zijn portfolio, maar niet voor zijn desktops. Bovendien zijn de huidige beschikbare modellen al niet zo jeudig. Alleen de all-in-one iMac heeft in 2015 nog verbeteringen gekregen, bij de Mac Mini is dat al geleden van 2014, voor de Mac Pro is dat 2013. De situatie staat in schril contrast met het feit dat de toestellen voorheen jaarlijks op een upgrade konden rekenen.

Welke desktops er precies in de pijplijn zitten bij Apple maakt Cook niet duidelijk. Hij haalt enkel de huidige generatie iMacs aan als “de beste desktop die we ooit hebben gemaakt” en het bijhorende 5K retinascherm als “het beste desktopscherm ter wereld”. Sommigen trekken daar de conclusie uit dat het bedrijf zich zal concentreren op de all-in-one. Het feit dat Apple tijdens de zomer bekend maakte dat het stopt met het produceren van een eigen aparte monitor versterkt dat vermoeden, maar het is op dit moment nog puur giswerk.

Cooks volledige statement over de Mac:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business