Nieuws

Elon Musk belooft ongezien snelle superchargers

Een van de grootste nadelen van elektrische wagens is de tijd die het opladen van de voertuigen opslorpt. Tesla CEO Elon Musk belooft beterschap met de volgende generatie superchargers.

Op kerstavond heeft Tesla CEO Elon Musk een blijde boodschap gebracht voor zijn klanten. Volgens Musk is het bedrijf gereed om een volgende generatie van Superchargers uit te rollen. Die zullen een pak krachtiger zijn dan de huidige oplaadstations.

Geen speelgoedje

Musk deed de uitspraak op Twitter, als reactie op een vraag van een journalist over hoe het zat met het plan om gebruik te maken van zonnepanelen bij Tesla-stations. De CEO liet weten dat het bedrijf al enkele oplaadpunten met zonne-energie had uitgerust, maar dat het pas echt zou kunnen renderen als ook de volgende generatie supercharger en powerpack beschikbaar waren. “Pieces now in place,” stelde hij daarover.

Op de suggestie van de journalist dat de nieuwe superchargers misschien over 350 kW aan oplaadvermogen zouden beschikken, reageerde hij met: “maar 350 kW…waar verwijs je naar, een speelgoedje?”, een kwinkslag die er duidelijk op wijst dat Musk alleszins iets krachtiger in gedachten heeft.

Overtreffen

De huidige superchargerstations beschikken over 120 kW aan oplaadvermogen, goed om een Tesla-accu op 40 minuten tijd terug tot 80 procent te brengen. Als de nieuwe superchargers het driedubbele vermogen kunnen leveren, dan krimpt die tijd aanzienlijk. Een groep van Duitse autobouwers heeft nog niet zo lang geleden een plan onthult om in 2018 een Europees netwerk van oplaadpunten op te zetten met stations die tot 350 kW gaan. De nieuwe superchargers moeten de Duitse oplaadpalen dus overtreffen.

[related_article id=”210239″]

Wanneer die uitrol precies gepland staat heeft Musk, zoals wel vaker, niet vermeld. Of de vernieuwde superchargers ook door huidige Tesla’s gebruikt zullen kunnen worden, lijkt onwaarschijnlijk. Om van het volledige vermogen van 350 kW gebruik te maken, heeft een auto een batterij nodig die dat vermogen ook aankan. Tesla heeft op dit moment geen accu die dat ook effectief kan bolwerken.

Een kortere oplaadtijd zou alvast helpen om het probleem te verkleinen van aanschuifrijen bij enkele populaire oplaadpunten van Tesla. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het boetes zou gaan uitdelen aan gebruikers die hun wagen te lang aan een oplader laten staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business