Nieuws

Pulse: Je Velux-raam wordt slim en Tesla mist jaarprognose nipt

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je in geen tijd weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. De Consumer Electronics Show gaat van start

De eerste week van januari betekent traditioneel ook de eerste technologiebeurs van het jaar. In Las Vegas is de Consumer Electronics Show van start gegaan. We houden je heel de week op de hoogte van de interessantste aankondigingen en hebben een redacteur ter plaatse voor een eerste indruk van de nieuwe producten ten trends die we op de beursvloer aantreffen. Voor een overzicht van al onze coverage kan je hier terecht.

2. Velux-ramen worden slimmer dankzij Netatmo

Velux kondigt een samenwerking aan met smart home-specialist Netatmo. Het resultaat is Velux Active, een nieuwe lijn slimme elektrische dakvensters en automatische gordijnen. Die maken verbinding met je wifi-netwerk en kan je via de bijhorende app programmeren op basis van temperatuur, lichtsterkte, luchtvochtigheid en CO2-peil. De eerste Velux Active-producten zijn vanaf 2018 beschikbaar op de Belgische markt.

3. Vliegende auto klaar voor levering tegen 2020

Het Israëlische bedrijf Urban Aeronautics is optimistisch dat het zijn 1,5 ton wegende passagiersdrone, The Cormorant, tegen 2020 op de markt kan brengen. Het bedrijf werkt al 15 jaar aan de vliegende auto. Die moet in staat zijn om 500 kilogram gewicht te transporteren aan 185 km/u, en kan worden ingezet voor het evacueren van mensen uit gevaarlijke gebieden. De drone is veiliger dan een helikopter omdat hij gebruik maakt van interne rotoren om in de lucht te blijven in plaats van propellorbladen. De prijs voor het tuig wordt geschat op 14 miljoen dollar.

4. Tesla levert minder auto’s dan voorspeld

Tesla stelde zich begin 2016 het doel voorop om 90.000 wagens uit te leveren voor het jaar om was. Met 76.230 afgeleverde auto’s haalde het die prognose niet. De autofabrikant legt de oorzaak voor een deel bij de uitrol van de nieuwe Autopilot-hardware, die zorgde voor een vertraging in de productie. Daardoor zijn 6.450 in 2016 verkochte Tesla’s nog op weg naar hun nieuwe eigenaar. Deze worden pas bij de cijfers van Q1 2017 bijgeteld. In totaal werden in 2016 83.922 Tesla’s geproduceerd, een stijging van 64 procent ten opzichte van 2015.

5. Intel mikt op de autonome wagen met investering in Here

Intel neemt een aandeel van 15 procent in navigatiedienst Here, dat in 2015 door Nokia werd verkocht aan een consortium van Duitse autofabrikanten. De bedrijven zullen samen onderzoek gaan doen naar nieuwe technologieën voor autonome wagens. Hoeveel Intel precies neertelt voor zijn aandeel is niet bekend. De deal zou in het eerste kwartaal van 2017 worden afgerond.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze drie topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business