Nieuws

Pulse: Samsung omarmt iOS en GoPro’s Karma-drone maakt comeback

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je in geen tijd weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Samsung-wearables omarmen iOS

De Samsung Gear S3, Gear S2 en Gear Fit2 zijn voortaan ook compatibel met iOS (versie 9.0 of hoger). De Gear-apps zijn vanaf nu beschikbaar via de Apple App Store en de smartwatches kunnen via bluetooth gekoppeld worden met je iPhone. Daarmee vallen alleen Windows Phone-gebruikers nog uit de boot.

Update 05/01/2017, 12:02: Samsung heeft onze redactie zonet een rechtzetting bezorgd. De iOS-ondersteuning is voorlopig nog niet beschikbaar. Momenteel worden nog enkele laatste testen uitgevoerd, alvorens de compatibiliteit zeer binnenkort beschikbaar wordt gemaakt.

2. GoPro’s Karma-drone maakt een comeback

GoPro zal later dit jaar zijn Karma-drone opnieuw op de markt brengen. De compacte drone werd kort na de lancering in september weer uit de rekken gehaald nadat enkele exemplaren spontaan uit de lucht vielen. De fabrikant laat weten dat een mechanisch probleem met de manier waarop de batterij in de drone bevestigd zit, aan de oorzaak lag.

3. Vine trekt (deels) de stekker eruit op 17 januari

Op 17 januari blaast Vine, het populaire platform voor het delen van korte filmpjes, zijn laatste adem uit. Moederbedrijf Twitter maakte in oktober van vorig jaar al bekend dat het de dienst geleidelijk zou uitdoven. Toch zal Vine ook na 17 januari niet volledig verdwijnen. Alle uploads op de website blijven onaangeroerd en de app wordt herdoopt tot Vine Camera. Daarmee kan je nog altijd korte clips maken en delen via Twitter, maar niet langer via het aparte Vine-platform.

https://twitter.com/vine/status/816734066871533569

4. LG dumpt de modulaire smartphone

LG lijkt een flinke kater te hebben overgehouden aan de tegenvallende verkoop van zijn modulaire G5-smartphone. De fabrikant laat het modulaire systeem volledig vallen voor de nieuwe G6, zo weet de Wall Street Journal. Dat nieuwe vlaggenschip wordt wellicht eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd.

5. Tesla start batterijproductie in gigafactory

Tesla is samen met Panasonic begonnen met de massaproductie van nieuwe lithium-ion batterijcellen in zijn gigafactory in Nevada. De batterijen zullen initieel worden geproduceerd voor gebruik in de Powerwall 2 en Powerpack 2, en vanaf het tweede kwartaal ook voor de toekomstige Model 3. De fabriek moet tegen 2018 op jaarbasis een capaciteit van 35 gigawattuur aan batterijen kunnen produceren en zal volgens Tesla de productiekost van batterijen met meer dan 30 procent doen dalen.


Weer helemaal bij? Lees zeker ook deze drie topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business