Nieuws

Pulse: iPhone viert 10e verjaardag en AB Inbev bouwt Senseo voor bier

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Steve Jobs kondigde 10 jaar geleden de iPhone aan

De iPhone is zo alomtegenwoordig en heeft onze samenleving zo radicaal veranderd, dat het maar moeilijk te geloven is dat het ding amper tien jaar oud is. Op 9 januari 2007 betrad wijlen Steve Jobs het podium van Macworld 2007 om Apples eerste smartphone aan het publiek voor te stellen. Je kan het stukje geschiedenis herbekijken in onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=-3gw1XddJuc

2. AB Inbev wil “Senseo” voor bier en cocktails

Heel wat huishoudens hebben tegenwoordig een Senseo, Dolce Gusto of ander merk koffiepadapparaat in de keuken staan. Het voordeel van zo’n toestel is dat je koffie per tas kan zetten. AB Inbev droomt nu van een gelijkaardig apparaat om bier, cocktails en andere alcoholische dranken per glas te verdelen. De bierbrouwer gaat daarvoor samenwerken met koffiespecialist Keurig Green Mountain, zo bericht Reuters.

3. Overijverige Amazon Alexa doet aan teleshopping

Kinderen die per ongeluk iets bestellen via je smartphone of tablet, het is niets nieuws. Met de opkomst van spraaktechnologie zijn zulke ongelukjes nog sneller gebeurd. Zo vroeg een zesjarig meisje in Dallas, Texas aan de splinternieuwe Amazon Echo van haar ouders of die haar een poppenhuis kon bezorgen, waarna de spraakassistent prompt een bestelling plaatste.

Het verhaal wordt evenwel nog beter: de gebeurtenis werd opgepikt door de lokale tv-zender CW6 News. Op het einde van de reportage maakte presentator Jim Patton de opmerking “I love the little girl, saying ‘Alexa ordered me a dollhouse'”, waarna de Echo-apparaten van verschillende kijkers van de uitzending ook spontaan poppenhuizen probeerden te bestellen.

4. Slecht weer verhindert lancering nieuwe Falcon 9-raket van SpaceX

SpaceX, Elon Musks ruimtevaartbedrijf, zou normaal vandaag zijn raketlanceringen hervatten sinds de ontploffing van een Falcon 9-raket begin september vorig jaar. Regen en rukwinden hebben daar evenwel een stokje voor gestoken, waardoor de lanceringsdatum wordt opgeschoven. De nieuwe Falcon 9-raket, die tien satellieten van Iridium in een baan om de aarde zal brengen, wordt ten vroegste op 14 januari gelanceerd.

5. Speel met Netflix’ populairste personages in gratis browsergame

Netflix heeft een endless runner gemaakt gebaseerd op personages uit enkele van zijn populairste Originals. Het spel is gratis en kan worden gespeeld in de browser. Het opzet is bijzonder simpel. Nadat je een personage hebt gekozen, kom je terecht in een omgeving aangepast aan de wereld van het personage. Je loopt vanzelf door de wereld en hoeft alleen op de spatiebalk te drukken om objecten te ontwijken. Ideaal voer om tijdens het werken of blokken even vijf minuutjes te ontspannen.


Weer helemaal mee? Lees ook zeker deze 3 topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business