Nieuws

HTC halveert aantal smartphones dit jaar

De smartphonefabrikant brengt in 2017 maar half zo veel smartphones uit als het jaar ervoor, en er zal geen HTC 11 tussen zitten.

HTC lanceert dit jaar zes of zeven nieuwe smartphones, een fikse vermindering tegenover de twaalf modellen die het in 2016 uitbracht. Het bedrijf hoopt zich met die nieuwe strategie sterker te kunnen concentreren op de kernfuncties van zijn toestellen, zo vertelt de HTC smartphone-president Chialin Chang in een interview met Engadget.

[related_article id=”211195″]

De fabrikant onthulde gisteren al de eerste twee toestellen van 2017: de HTC U Ultra en de HTC U Play. De HTC U Ultra is een nieuw vlaggenschip in de line-up van het bedrijf, en moet potentiële kopers verleiden met een luxueus design en de gemakken van een AI-assistent. Onder andere voor de verdere ontwikkeling van die assistent, de HTC Sense Companion, maakt de fabrikant nu meer middelen vrij door het terugbrengen van zijn hardware. Het stelt verschillende updates van de software in het vooruitzicht voor dit jaar. Zo voegt men in de loop van 2017 meer ondersteuning voor derde partij-apps toe zoals die van restaurants, winkels en taxidiensten, om de capaciteiten van de Sense Companion uit te breiden. Chang: “Het is niet onze bedoeling om een nadruk te leggen op AI; we willen kameraadschap (‘companionship’) beklemtonen.”

Over wat HTC nog meer in petto heeft voor 2017 wilde Chang niet zo veel kwijt, maar stelde wel de lancering van enkele Desire-modellen in het vooruitzicht voor het “fun en betaalbare” segment van de smartphonemarkt. Gevraagd of er een HTC 11 in de pijplijn zit als opvolger van de HTC 10 van vorig jaar, liet Chang enkel weten dat het toestel dit jaar zo niet genoemd zal worden. Daarmee lijkt het bedrijf een traditie te vormen, want ook de HTC 10 brak met de naamgeving van zijn voorloper, de HTC One M9. Het laat er weinig twijfel over bestaan dat de Taiwanese smartphonefabrikant dit jaar met nog een premium toestel voor de dag komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business