Nieuws

Koperen pijpen voorkomen dat LG G6 zal ontploffen

LG wil zijn landgenoot Samsung overtroeven door het maken van een extreem veilige smartphone. De fabrikant doet er daarom alles aan om de warmtegeleiding van de G6 te verbeteren.

LG slaagde er met zijn G5 niet in de vlaggenschepen van concurrerende fabrikanten te overtroeven. Nochtans had de smartphone een baanbrekend design met een dubbele camera achteraan en een modulaire onderkant. Dankzij de modulariteit kon je het toestel van allerhande accessoires voorzien, zoals een cameragrip en een DAC van Bang & Olufsen. De uitvoering van het concept liet jammer genoeg de wensen over en de G5 werd bijgevolg geen groot succes.

Warmtegeleiding

De Zuid-Koreaanse smartphonemaker is er daarom op gebrand om van de G6 wel een succesformule te maken. Eerder raakte al bekend dat LG dit onder andere probeert te verwezenlijken met een bijna bezelloos scherm. Nu blijkt dat het eveneens rechtstreeks de concurrentie aangaat met landgenoot Samsung door de veiligheid van zijn nieuwe vlaggenschip te promoten. Een goede warmteafgifte van G6 moet voorkomen dat het toestel spontaan in vlammen opgaat, zoals het geval was bij de Samsung Galaxy Note 7.

[related_article id=”210222″]

Om de warmteafgifte van zijn smartphone te verbeteren, maakt LG onder andere gebruik van koperen pijpen. Koper heeft een goede warmtegeleiding en wordt daarom in laptops en desktops gebruikt. De pijpen zouden de warmte die wordt afgegeven door de processor van de G6 met tien proces moeten verminderen. LG heeft de componenten binnenin de smartphone bovendien meer ruimte gegeven, waardoor de hitte wederom beter kan worden afgevoerd.

Veiligheid

LG heeft zich echter niet alleen gefocust op goede warmtegeleiding; ook op andere manieren heeft het zijn smartphone veiliger gemaakt dan een gemiddeld toestel. Volgens de Koreaanse smartphonemaker voldoet zijn vlaggenschip aan 15 procent strengere batterijstandaarden dan wat door Europa en de Verenigde Staten wordt opgelegd.

Bovendien introduceert LG een nieuwe test om na te gaan of de processor, het scherm, de camera en de vingerafdrukscanner extreme temperaturen, vochtigheid, schokken en externe schade aankunnen. De extra tests en voorzogsmaatregelen moeten van de G6 een extreem veilige smartphone maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business