Nieuws

Proximus lanceert project met onbeperkte mobiele data

Telecomprovider Proximus experimenteert met het aanbieden van ongelimiteerde data met het project Proximus Move, dat momenteel enkel in Gent loopt. Om de data te verzilveren moet je vrienden optrommelen.

Proximus biedt als eerste Belgische provider zijn klanten de mogelijkheid om zonder grenzen mobiele data te verbruiken, maar op beperkte schaal. Het aanbod maakt onderdeel uit van een proefproject genaamd Proximus Move, dat loopt in Gent.

City Experiences

In Gent wonen is één van de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van het ongelimiteerd mobiel internet. Je moet je ook expliciet aanmelden als lid bij Proximus Move. Eens dat geklaard is, heb je toegang tot de ‘Mobile City Experiences’, uitgaansformules voor vriendengroepen. Je kan bijvoorbeeld met 5 vrienden naar de cinema of naar een yogaklas voor 60 euro. Als je een uitstap betaalt, krijg je er een maand lang onbeperkte data bij. Deze zijn niet te verkrijgen zonder een Mobile City Experience. Daarnaast moet je tevens een bestaand mobiel abonnement bij de provider hebben om de data te kunnen ontvangen. “We hebben gemerkt dat mensen nogal terughoudend zijn om een hoog bedrag per maand te betalen voor telecommunicatiediensten. We denken dat mensen liever geld uitgeven aan leuke ervaringen samen met hun vrienden dan aan een telecomfactuur,”stelt het team achter Move over die ongewone regeling.

'We denken dat mensen liever geld uitgeven aan leuke ervaringen samen met hun vrienden dan aan een telecomfactuur'

Millenials

Met het intiatief wil de provider aftasten of het via alternatieve kanalen en met andere aanbodsformules meer jongeren kan aanspreken.”Studies hebben uitgewezen dat de millenialgeneratie andere verwachtingen heeft,” zegt woordvoerder Jan Margot, “Move is opgezet om te kijken hoe wij onze service daar het beste op kunnen afstemmen.” Dat betekent onder andere een grotere klemtoon op sociale media, waar leden van Move terecht kunnen voor snelle antwoorden op vragen. Het project is gestart op 5 december en zal tot eind februari lopen, waarna Proximus de resultaten ervan zal evalueren om te zien of het het verder wil uitbreiden. Leden die eind februari een Mobile City Experience beleven, zijn verzekerd dat ze tot eind maart van de data-promotie gebruik kunnen maken.

Over het feit of Proximus ook overweegt om ongelimiteerde data in de toekomst in een traditionele abonnementsformule te gieten, heeft het geen informatie gegeven. Technisch gezien zijn de Move-data niet werkelijk onbeperkt. Als een gebruiker er in slaagt om 500 GB te verbruiken, reset Proximus gewoon de limiet.

Update: Intussen is ook de zachte 500 GB-limiet verdwenen. Wie zich helemaal wil laten gaan met zijn mobiele data, kan dat met een gerust hart doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business