Nieuws

Microsoft sleutelt aan prestatieschakelaar voor Windows 10

Microsoft test de wateren voor de inclusie van een nieuwe slider op je pc waarmee je snel kan wisselen tussen verschillende niveau's van batterijgebruik en snelheidsvermogen.

Microsoft test een nieuwe functie uit in Windows 10 die het voor gebruikers gemakkelijker moet maken om het verbruik van hun computer af te stemmen op de activiteiten die ze erop uitvoeren. Het gaat om een slider waarmee je snel zal kunnen wisselen tussen verschillende modi voor batterij- en processorgebruik. Deze schakelaar bevindt zich in de laatste Windows Insiderbuild in het batterij-onderdeel op de startbalk.

Vroege feedback

Het is de bedoeling dat de schakelaar het beheren van het verbruik van je pc vereenvoudigd. Op dit moment is het ook mogelijk om je Windows-computer in verschillende gebruikersmodi te zetten, maar de optie om dat te doen zit verstopt in de instellingen van het oude configuratiescherm. Een slider die beschikbaar is op het bureaublad moet dat obstakel uit de weg ruimen.

“Sommige van onze Windows-pc OEM partners hebben gevraagd naar de mogelijkheid om mensen een aantal opties te geven om hun pc te ‘tunen’ voor verschillende scenario’s,” zo verklaart Microsoft over de inclusie van de schakelaar. De slider is maar voor een bepaald aantal Insiders zichtbaar en puur een aanpassing van de interface. De testers kunnen er nog niet effectief hun verbruiksinstellingen mee veranderen. Microsoft is nog volop bezig om de functie te ontwikkelen. “We hebben het geactiveerd om vroege feedback te krijgen.”

E-books en een nieuw kleurtje

Microsoft introduceert met de laatste testversie ook de nieuwe e-booksectie in de Windows Store, nieuws dat vorige week al gelekt was. Zoals verwacht voorziet Microsoft geen eigen lees-app, maar schuift het Edge naar voren als standaard om op pc digitale boeken te lezen. Verder zijn er nog kleine aanpassingen melden. Er worden een extra personaliseringsmogelijkheid voor Windows 10 toegevoegd: de accentkleuren voor starttegels en vensters zullen veranderd kunnen worden naar eender welke tint in het RGB-, HSV- of HEX-spectrum via een custom-optie. Er zal een nieuwe instelling bijkomen die toelaat om automatisch opslagruimte vrij te maken door ongebruikte tijdelijke bestanden en de inhoud van de prullenbak op te ruimen. Tot slot zullen enkele geavanceerde wifi-instellingen samengevoegd worden tot één sectie met de naam ‘Wifi services’.

Na de testfase zal Microsoft beslissen welke vernieuwingen uiteindelijk in de Creators Update gebundeld zullen worden, die voor april gepland staat. Alle officiële informatie over de huidige testversie is hier terug te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business