Nieuws

Pulse: Windows 10 Cloud gelekt in screenshots en hack legt een vijfde van het Dark Web plat

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Windows 10 Cloud gelekt in screenshots

Nadat vorige week bekend raakte dat Microsoft aan een concurrent voor Chrome OS werkt, doken dit weekend al de eerste screenshots op. De beelden werden gelekt door WindowsBlogItalia en tonen weinig verschillen met de standaard versie van Windows 10. Volgens de geruchten zal Windows 10 Cloud uitsluitend met Universal Apps uit de Windows Store overweg kunnen. Wanneer de nieuwe versie van het OS zijn opwachting maakt, is nog niet bekend. In april plant Microsoft alvast de uitrol van de grote Creators Update voor Windows 10.

Beeld: WindowsBlogItalia

2. Hack legt een vijfde van het Dark Web plat

Meer dan 10.000 Tor-websites, die deel uitmaken van het zogenaamde Dark Web, werden dit weekend getroffen door een hack, zo schrijft The Verge. Wie de pagina’s bezocht, kreeg een melding te zien van een groep die zichzelf affilieert met Anonymous. De groep zegt de servers van Freedom Hosting II  te hebben aangevallen omdat de gehoste inhoud voor meer dan 50% uit kinderporno zou bestaan. Freedom Hosting II is een populaire hostingdienst voor websites op het Tor-netwerk en serveert zo’n 20% van alle websites op het Dark Web.

3. Drones waren de sterren van de Super Bowl Half Time Show

Het optreden van Lady Gaga tijdens de Super Bowl Half Time Show werd luister bijgezet door honderden verlichte drones van Intel. De vloot drones vormde onder meer de Amerikaanse vlag en de logo’s van Intel en Pepsi. Het dronespektakel werd evenwel niet live uitgevoerd, maar moest eerder op de week worden gefilmd. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hadden dit weekend namelijk een “No Drone Zone” ingericht voor een perimeter van zo’n 55 kilometer rond het stadion, om de veiligheid van de duizenden toeschouwers te garanderen.

4. Tool waarmee FBI in iOS inbrak publiek gemaakt

Een hacker claimt code online gezet te hebben van de tool die door de FBI werd gebruikt om in te breken in de iPhone 5c van de verdachte in de schietpartij in San Bernardino. Cellebrite, het Israelische bedrijf dat de tool voor de FBI heeft ontwikkeld, maakte vorige maand reeds bekend dat een hacker in één van hun servers had ingebroken. Het bedrijf zegt tegenover Motherboard dat de gelekte code niet kan worden gebruikt om de tool te repliceren.

5. PlayStation 4 krijgt ondersteuning voor externe harde schijf

Sony komt binnenkort met een software-update voor de PlayStation 4 die het mogelijk maakt om eindelijk een externe harde schijf aan te sluiten voor de opslag van spellen. Op de Xbox One kan dat al langer, maar PS4-eigenaars konden tot nu toe de opslag alleen uitbreiden door de interne harde schijf door een groter exemplaar te vervangen. De ondersteuning maakt deel uit van de aankomende update 4.50, die ook onder meer ook ondersteuning voor 3D Blu-rays in virtual reality introduceert.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business