Nieuws

Tesla legt fabriek stil om productie Model 3 voor te bereiden

Om zijn fabriek in Californië klaar te maken voor massaproductie van de Model 3, legt de autobouwer deze een week stil. Het bedrijf zegt dat dit geen impact heeft op de levering van andere wagens.

Tesla’s fabriek in Fremont (Californië) zal deze maand een week stoppen met productie om bepaalde onderdelen van de vestiging uit te breiden, zodat het klaar is voor de toekomstige productie van de Tesla Model 3. Dat weet persagentschap Reuters. Het bedrijf zou vanaf 20 februari ook het in elkaar zetten van de wagen beginnen testen. Het officiële bouwen van de budgetvriendelijke sedans is nog niet voor deze maand, dat staat voor juli gepland.

[related_article id=”211754″]

De pauze zal gebruikt worden om de capaciteit van de verfafdeling uit te breiden, en om een algemeen onderhoud uit te voeren op de andere fabrieksinfrastructuur, aldus Tesla. Volgens de autobouwer zal het oponthoud geen invloed hebben op de productie van de Model S of de Model X voor het eerste kwartaal. Het bedrijf zegt dat het daarop geanticipeerd heeft met het invoegen van extra productiedagen ter compensatie.

Vorig jaar leverde het bedrijf nog minder dan 100.000 wagens af. Om de Model 3 toch enigzins op tijd af te leveren aan de 400.000 mensen die ondertussen al een voorschot hebben betaald om de elektrische wagen als eerste te mogen ontvangen, moet Tesla zijn productie exponentieel verhogen. In december heeft het om die reden de papieren getekend om de oppervlakte van het fabrieksterrein in Fremont te verdubbelen naar meer dan 900.000 vierkante meter. Het uiteindelijke streefdoel: vanaf 2018 jaarlijks 500.000 wagens afleveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business