Nieuws

Pulse: Draadloos oplaadbare iPhone en vliegende auto komen stap dichterbij

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Draadloos oplaadbare iPhone stap dichterbij

Geruchten dat de volgende iPhones draadloos kunnen opladen, worden met de dag geloofwaardiger. Zeker nu blijkt dat Apple sinds kort officieel vertegenwoordigd is op de ledenlijst van het Wireless Power Consortium, de groep achter de Qi-standaard voor draadloos laden.

2. Nederlands bedrijf gaat vliegende auto vanaf 2018 uitleveren

Het Nederlandse bedrijf Pal-V heeft een definitieve versie klaar van zijn gyrocopter: de Pal-V Liberty. Het voertuig wordt in de markt gezet als een combinatie van een auto en een vliegtuig, en biedt plaats voor twee personen. Op de weg haalt hij snelheden tot 160 km/u, in de lucht ligt de kruissnelheid tussen 50 en 180 km/u. De eerste exemplaren zouden vanaf 2018 worden uitgeleverd, zo bericht Omroep Brabant. Prijskaartje? Zo’n half miljoen euro.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=GfMNtCPChxo

3. Google Maps transformeert in sociaal netwerk

Google Maps heeft een nieuwe update gekregen die gebruikers toelaat om hun favoriete adressen in lijstjes te bewaren en eventueel met vrienden en familie te delen. Je kan tevens de lijstjes van je vrienden volgen om op de hoogte te blijven van hun favoriete locaties. De update wordt uitgerold voor zowel Android als iOS.

4. Huawei onthult Watch 2 eind deze maand

Huawei zal eind deze maand tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een opvolger voor de Watch aankondigen. Dat maakte een topman van het bedrijf bekend via een bericht op de Chinese microblogsite Weibo. De nieuwe smartwatch zal hoogstwaarschijnlijk met Android Wear 2.0 werken en focussen op een sportiever uiterlijk en fitnessmogelijkheden.

5. Koop 600 dollar aan games voor 30 dollar en steun het goede doel

Humble Bundle heeft al miljoenen opgehaald voor goede doelen met zijn opzet van gamebundels (en andere digitale media) aan te bieden voor bijzonder scherpe prijzen. De nieuwe Humble Freedom Bundle geeft voor 30 dollar toegang tot een indrukwekkende line-up van games ter waarde van 600 dollar, waaronder titels als The Witness en The Stanley Parable. De opbrengsten gaan naar Artsen Zonder Grenzen, International Rescue Committee en mensenrechtenorganisatie ACLU.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business