Nieuws

Pulse: “Vals nieuws delen is een recht” en Toshiba op de rand van bankroet

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Vals nieuws, een mensenrecht

Facebook blijft een dubbeltje op zijn kant. Het breidt zijn mogelijkheden uit om vals nieuws te brandmerken, zodat iedereen zich bewust is van de kwaliteit van wat hij leest. Tegelijk is het bedrijf van Mark Zuckerberg er echter van overtuigd dat iedereen die dat wil de kans moet krijgen om valse, of alternatieve, feiten te delen op het sociale netwerk. “Wij zijn niet degene die beslist of iets waar is of niet; wij zijn geen scheidsrechter der waarheid,” declameerde Dan Rose, vicepresident van partnerships.

2. Toshiba de afgrond in?

Het gaat niet goed met Toshiba. De fabrikant die we kennen van computers en chips zit in erg vieze papieren en zou nog deze maand het faillissement kunnen aanvragen. De problemen begonnen in 2015 toen er een boekhoudschandaal uitbrak dat de technologiereus miljarden kostte. De winst lag toen drie keer lager dan het bedrijf beweerde.

Het schandaal was een uitloper van de slechte cijfers die Toshiba optekende in zijn nucleaire activiteiten. Sinds 2013 bezit het bedrijf 87 procent van Westinghouse Electric Company, een bedrijf dat op zijn beurt enkele slechte overnames uitvoerde. Sinds 2014 halveerden de aandelen van Toshiba al in waarde, en nu moet het nog verder durven gaan. Een deel van de activiteiten worden overgelaten aan Western Digital, bekend van de harde schijven, terwijl de chipafdeling van Toshiba terecht komt in een spin-off. Het is onwaarschijnlijk dat Toshiba zich nog zal kunnen redden.

3. Baksteen in de maag: Nokia 3310 komt terug

Een van de meest iconische ‘feature phones’ maakt een comeback, maar dat wist je waarschijnlijk al. Nadat het nieuws gisteren uitlekte, stond het internet immers in rep en roer. Iedereen vertelde met de nodige nostalgische intonatie over zijn eigen avonturen met de telefoon. Volgens de overlevering zijn er tanks gebouwd met de 3310 en mag je nu al beginnen met je parket 3310-bestendig te maken, voor het geval je hem laat vallen. Eind deze maand wordt hij officieel voorgesteld op techbeurs MC. Waarschijnlijk zal hij een schamele 59 dollar gaan kosten.

4. Het nieuwe gelaat van R2D2

R2D2 krijgt een nieuwe man in zich. Vorig jaar stierf Kenny Baker, de persoon die sinds het begin van de Star Wars-franchise de goede werking van de droid voor zijn rekening nam. Jimmy Vee, bekend van rollen in Harry Potter en Doctor Who, neemt de fakkel over. Hoewel veel van de robot vandaag gedaan wordt via afstandsbediening, zijn er toch nog steeds verschillende momenten waarop het opportuun is om een kleine medemens in de blikken go-car te duwen voor de authenticiteit. Eind dit jaar zien we de prestaties van Vee in Episode VIII: The Last Jedi.

5. Een kapot scherm jaagt je date weg

Een studie die werd uitgevoerd door datingwebsite Match.com wijst uit dat mannen met een kapot smartphonescherm 86 procent meer kans hebben om een slechte indruk na te laten om een date. Dat zou namelijk wijzen op een lompe en slordige persoonlijkheid. Uit dezelfde studie blijkt eveneens dat mensen met een iPhone een negatiever beeld hebben van hun date die een Android gebruikt dan andersom. Of dat betekent dat iPhone-gebruikers arroganter zijn, mag je zelf uitmaken.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business