Nieuws

Microsoft stelt geplande uitrol van veiligheidsupdates uit

Normaal gezien levert Microsoft stipt op elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe lading beveiligingspatches af, maar de Valentijnsupdate laat op zich wachten. Volgens het bedrijf dook er onverwacht een probleem op net voor de start van de uitrol.

Om nog onbekende redenen heeft Microsoft zijn gewonelijke updatemoment uitgesteld. Tijdens de zogenaamde patch tuesday, elke tweede dinsdag van de maand, rolt het bedrijf updates uit die de beveiliging en de werking van Windows moeten verbeteren. Het is waarschijnlijk de eerste keer sinds de start van patch tuesday in 2003 dat de patches niet op de dag zelf beschikbaar zijn gesteld.

Microsoft heeft een kort statement over de situatie gepubliceerd op zijn website. “Deze maand ontdekten we op het laatste ogenblik een probleem dat een impact zou kunnen hebben op sommige gebruikers en dat niet op tijd opgelost werd voor onze geplande updates vandaag,” zegt het bedrijf. “Na het overwegen van alle opties hebben we de beslissing genomen om de updates van deze maand uit te stellen.” Microsoft heeft laten verstaan dat het niet meer details zal vrijgeven over het probleem waar het op is gestoten.

Het uitstel van Patch Tuesday betekent onder andere dat de oplossing voor een bug waardoor elk Windows-systeem kan crashen, nog even langer op zich laat wachten. Laurent Gaffié, de onderzoeker die de bug ontdekte, maakte onlangs een exploit voor de bug publiek om aan te klagen dat Microsoft al drie maanden op een patch zat die het probleem oploste. Het bedrijf koos er uit praktische overwegingen voor om te wachten met het verspreiden van de patch. Het was niet Gaffiés bedoeling om Windowstoestellen bloot te stellen aan de exploit, maar het uitblijven van patch tuesday maakt dit wel een risico.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business