Nieuws

Scarlet lanceert goedkoopste internetabonnement in België

Scarlet vernieuwt zijn aanbod voor vast internet en pakt uit met het goedkoopste internetabonnement van België. Wat krijg je daarvoor in de plaats?

Scarlet, de budgetprovider van Proximus, maakt zijn naam waar met twee nieuwe internetformules: Poco en Loco. Het goedkoopste van de twee, Poco, is meteen ook het voordeligste internetabonnement dat vandaag op de Belgische markt beschikbaar is.

Scarlet Poco

Voor Poco  betaal je 23 euro per maand. Daarvoor krijg je maximale snelheden van 30 Mbps download en 2 Mbps upload in de plaats, met een datavolume van 50 GB. Scarlet stelt dat de helft van zijn klanten minder dan 50 GB per maand verbruiken en dus gebaat zouden zijn met dit pakket. Ga je over de limiet van 50 GB, dan kan je een extra bundel van nog eens 50 GB aanschaffen voor 3 euro. Doe je dat niet, dan wordt je downloadsnelheid tot het einde van de facturatieperiode beperkt tot 1 Mbps.

Beeld: Scarlet

 

Scarlet Loco

Loco is met 35 euro per maand iets duurder, maar dan geniet je wel van een ongelimiteerd downloadvolume. Zoals bij elke provider is de term ‘ongelimiteerd’ verbonden aan een Fair Use Policy, in dit geval met een limiet van 500 GB. De maximale snelheden liggen bij deze formule ook iets hoger: 50 Mbps download en 4 Mbps upload.

Beeld: Scarlet

Update 16/02/2017, 12.20: In bovenstaande tabel, afkomstig van Scarlet zelf, ontbreken de abonnementen van alternatieve providers edpnet en dommel omdat zij alleen internetpakketten aanbieden waar ook telefonie inbegrepen zit. Beide providers bieden evenwel ook ongelimiteerd internet aan, en in het geval van edpnet zelfs een fractie goedkoper dan Scarlet. Daar betaal je 34,95 euro per maand voor 100 Mbps download en 20 Mbps upload, wat een flink stuk sneller is dan Loco.

Poco blijft wel over de hele lijn de goedkoopste. Edpnet biedt voor 24,95 euro per maand een internetabonnement zonder datalimiet en telefonie inbegrepen, maar de snelheden liggen daar een stuk lager: 12 Mbps download en 740 kbps upload.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business