Nieuws

Pulse: Microsoft dicht lekken niet en de Samsung Galaxy S8 in het wild gespot

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Microsoft laat zero-day-lekken ongemoeid

Voor het eerst in zijn geschiedenis was Microsoft een week te laat met zijn veiligheidsupdates. Zo regelmatig als een klok brengt Microsoft elke tweede dinsdag van de maand zijn updates uit. Vanwege problemen met de builds was dat nu dus niet het geval. Daarnaast valt op dat de softwaregigant enkele belangrijke lekken in de browsers Internet Explorer en Edge heeft opgelost, maar dat het enkele zero-day-lekken niet heeft gedicht. Nochtans ligt de ‘exploit code’, de code die gebruikt kan worden om jouw systeem te kraken, open en bloot op straat. De lekken worden nu ten vroegste gedicht op de tweede dinsdag van maart.

Samsung Galaxy S8 in het wild

Op Twitter circuleren foto’s van een werkende Samsung Galaxy S8. Het gaat duidelijk om een preproductiemodel; op de afbeeldingen lijken zowat alle eerdere geruchten bevestigd te zijn: een toestel met flinterdunne bezels, zonder een home-knop en met de afgeronde randen. Daarnaast zien we een terug-knop die standaard aan de rechterkant lijkt te staan, wat normaal is voor Aziatische smartphones. De afbeeldingen werden gedeeld door een schermfabrikant, maar Engadget is er alvast van overtuigd dat het lek accuraat is.

Sexisme in Silicon Valley zit diepgeworteld

Maandag brak een sexismeschandaal los rond Uber. Er zou een vrouwonvriendelijke sfeer heersen en carrières zouden er zonder blikken of blozen worden afgebroken. Er werd al langer gefluisterd dat de techindustrie een vijandig mannenbastion was, maar nu komen die verhalen meer en meer naar buiten.

Een recente studie toonde onlangs aan dat zowat 60 procent van vrouwelijke werknemers bij technologiebedrijven te maken krijgen met ongewenste intimiteiten. Van zij die klacht indienden bij de HR-afdeling van hun bedrijf was 60 procent bovendien niet tevreden met de afhandeling van het dossier. We moeten hopen dat de diepgaande onderzoeken die Uber beloofde uit te voeren het begin zijn van een nieuwe attitude in Silicon Valley.

Ontgrendel je Windows-computer met je Samsung Galaxy

Wie vandaag reeds een Samsung Tab Pro S-tablet met Windows 10 bezit, kan met behulp van de Samsung Flow-app een link leggen tussen zijn tablet en een Galaxy-smartphone. Daarmee kan je onder meer notificaties tonen op het scherm van de tablet. Wanneer in april de Windows 10 Creator’s Update wordt gelanceerd, zal Samsung de Flow-app (met bijhorende functionaliteit) loslaten op alle Windows 10-toestellen. Zo zal je bijvoorbeeld je computer kunnen ontgrendelen met de vingerafdrukscanner van je smartphone.

Yahoo is nog veel minder waard

De aankoop van wat overbleef van het eens zo machtige Yahoo leek zowat beklonken. Verizon ging de portemonnee bovenhalen voor de consumentgerichte activiteiten. Tot de gigantische datalekken naar de oppervlakte kwamen. Verizon hield de deal geruime tijd tegen, maar laat nu weten toch verder te willen gaan… voor 350 miljoen dollar minder. Daarmee zakt het overnamebod van 4,83 miljard dollar naar 4,48 miljard, nog steeds meer dan Yahoo vandaag waard is.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business