Nieuws

Sitecom Huddle loopt vertraging op: “Mesh-wifi is moeilijk”

Vorig jaar hadden we al bericht over de revolutionaire Sitecom Huddle met mesh-wifi. Na enkele maanden vertraging mogen we de set eindelijk eind maart verwachten.

Sitecom verraste de hele wereld vorig jaar toen het de Huddle aankondigde, een routerset met mesh-technologie. In Amerika wordt de technologie al langer gepionierd door Eero, maar in Europa was er niemand. Sitecom wilde daarom als eerste met een mesh-systeem op de Europese markt komen, maar dat is mislukt.

Op CES in Las Vegas begin januari hebben 14 verschillende routerfabrikanten aangegeven dat ze met vergelijkbare systemen bezig zijn, waarvan de helft al een product toonde op de technologiebeurs. Linksys Velop is ondertussen de allereerste die beschikbaar is bij ons, wat betekent dat Sitecom niet meer de eerste is. De Huddle heeft enkele vertragingen opgelopen, maar nu zou alles in gereedheid zijn gebracht om eind maart de eerste toestellen in de winkels te leggen.

Peter van der Graaf van Sitecom: “Linksys heeft ons op snelheid gepakt, maar dat vinden we niet erg. We wilden een compleet product op de markt brengen dat aan alle verwachtingen voldoet. Linksys heeft nu wat last van kinderziektes omdat mesh-wifi nu eenmaal niet gemakkelijk is.”

Mesh = software

“Mesh-wifi is gemakkelijk vanuit een hardware-standpunt, want aan de binnenkant gaat het gewoon om een eenvoudige router die we allemaal kennen. Het is de extra software die mesh-wifi mogelijk maakt, dat zo verschrikkelijk moeilijk is om onder de knie te krijgen.” Sitecom heeft handig gebruik gemaakt van de zaken waar concurrenten reeds tegenaan zijn gelopen om Huddle verder te verbeteren.

Wijzelf hebben op de redactie namelijk gemerkt dat mesh-wifi nog wat last heeft van groeipijnen. De Linksys Velop-set is niet compatibel met bijvoorbeeld Sonos omdat het continu van wifi-signaal verandert voor het meest optimale bereik. De meeste toestellen ondervinden geen problemen, maar één netwerkcamera bij live beeld én elke Sonos in huis werden onbruikbaar met een mesh-netwerk. Dat kan worden voorkomen door een betere optimalisatie van de software.

We verwachten de Sitecom Huddle, als alles goed gaat, tegen eind maart op de redactie. Je mag een complete test verwachten van de Sitecom Huddle en mesh-concurrent Linksys Velop tegen begin april.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business