Nieuws

Pulse: Populair in de Play Store en populairste Nintendo ooit

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Populair in de Play Store

Wie regelmatig kijkt naar de meest gedownloade content uit de Play Store, zal daar een perfecte weerspiegeling krijgen van wat vandaag belangrijk is in onze maatschappij. Sociale netwerken staan overduidelijk op kop voor de afgelopen vijf jaar. Facebook, Facebook Mesenger, Pandora Radio, Instagram en Snapchat zijn in die volgorde de populairste apps. Voor echte games staat weinig verrassend Candy Crush op kop, gevolgd door Temple Run 2, Subway Surfers, Despicable Me en Clash of Clans. Daarnaast kan je in de Play Store ook muziek en boeken kopen. Ed Sheeran en Adele voeren naar verwachting de lijst aan, terwijl ‘Fifty Shades of Grey’ nog maar eens bewijst hoeveel onschuldige zieltjes het wist te corrumperen.

2. Eindelijk succes voor Nintendo

Nintendo of America laat weten dat de Nintendo Switch een enorm succes is. Tenminste, als we alleen kijken naar verkoopcijfers voor de eerste twee dagen: nooit eerder schoot een Nintendo-console zo goed uit de startblokken, ook vorige massasucces Wii niet. Zelda breekt eveneens potten binnen die tijdspanne. Het verdringt Super Mario 64 voor de Nintendo 64 als meest succesvolle start ooit voor een Nintendo-spel. Het bewijst volgens Nintendo dat het voor fans niet uitmaakt wanneer een console gelanceerd wordt, zolang die maar interessant genoeg is; een console lanceert normaal gesproken rond november.

3. Slimme(re) sporters

Statistieken zijn belachelijk populair in de hedendaagse sport. Hoe snel iemand loopt, met welke versnelling dat gebeurt en welke tegenwind er staat, hoeveel schoten een voetballer op doel mikt of welke afstand hij loopt,… Verslaggevers en trainers gaan er gretig mee aan de slag om hun atleet of team beter te maken. Onderzoekers van onder meer Disney en Caltech menen echter dat het nog beter kan. Ze werken aan een algoritme dat, op basis van machine learning, typisch gedrag van een speler kan voorspellen. Op die manier wordt het beslissingsproces van een speler in kaart gebracht, zodat dat verbeterd kan worden. Op die manier zouden ook transfers een stuk wetenschappelijker worden gemaakt.

4. Alexa en vrije meningsuiting

In de verenigde staten mist Amazon een kans om zijn Echo-speaker uit te rusten met het Eerste Amendement. In een moordonderzoek wou de politie namelijk beroep doen op zoekresultaten en andere spraakgegevens van de beklaagde zoals die verzameld werden door de slimme assistent van de Amazon Echo. Amazon weigerde echter mee te werken en beweerde dat die gegevens vielen onder het Eerste Amendement: vrije meningsuiting. De zaak ging echter aan hen voorbij toen de beklaagde vrijwillig zijn data overmaakte. Amazon is nu opnieuw op zoek naar een relevante zaak om zijn Echo te beveiligen.

5. Nieuw speelgoed

Vandaag stelt multiroomspecialist Sonos zijn nieuwste speelgoed voor: de Sonos Playbase, een soundbar die je voor (of onder) je televisietoestel zet. Het ding is nog geen zes centimeter hoog, wat het mogelijk maakt om onopvallend te verdwijnen in je set-up. 10 drivers moeten zorgen voor een ongeëvenaarde tv-ervaring. Wanneer je geen tv kijkt, kan je de soundbar gebruiken om gewoon muziek af te spelen. De Playbase zal 799 euro gaan kosten en is beschikbaar vanaf 4 april.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business