Nieuws

Google Drive krijgt grote update om bedrijven aan te trekken

Google bereidt een update van Google Drive voor die verschillende nieuwe functies zal introduceren, het merendeel ervan bedoeld om meer bedrijven naar het platform te lokken.

Google heeft verschillende nieuwe functies aangekondigd voor online clouddienst Google Drive. Het nieuws maakte deel uit van de Google Cloud Next-conferentie die momenteel plaatsvindt. De veranderingen aan de clouddienst moeten het platform aantrekkelijker maken voor professioneel gebruik.

Team drives

De meeste van de aangekondigde updates zijn erop gericht om Google Drive nuttiger te maken voor teams. “Team Drives” is een toevoeging die het delen van mappen eenvoudiger maakt. Het delen van mappen is al mogelijk in Drive, maar niet ideaal voor bedrijven door de manier waarop de mappen toebedeeld worden. In het bestaande systeem heb je altijd een eigenaar van een map, die anderen dan toegang verleent tot de informatie – iets wat tot problemen kan leiden wanneer deze persoon een bedrijf verlaat. Met “Team Drives” is iedere gebruiker ook een mede-eigenaar van de map.

Verder maakt Google ook Google Vault for Drive publiekelijk beschikbaar, een programma met verschillende tools voor het archiveren van data dat voornamelijk bedoeld is voor grote bedrijven of ondernemingen die actief zijn in sterk gereguleerd sectoren.

Slimme functies voor iedereen

Niet alle verbeteringen voor Drive zijn gefocust op bedrijven, ook gewone gebruikers kunnen hun voordeel doen. Bijvoorbeeld met de functie Drive File Stream. In essentie zorgt Drive File Stream ervoor dat Googles clouddienst je bestanden slim synchroniseert. Wanneer je Drive op een computer installeert, zal het enkel de bestanden downloaden waarvan het denkt dat je deze nodig hebt.

Daarnaast bevat de update ook de toevoeging van Quick Access, dat voordien enkel op Android beschikbaar was. Ook Quick Access is een slimme functie: Drive zal proberen te raden naar welk bestand je op zoek bent wanneer je de dienst opent en dit bestand meteen presenteren. De functie kan vergeleken worden met de snelle toegang van Windows Verkenner in Windows 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business