Nieuws

Is Google voor jou onbereikbaar? Zo los je het op

Google is voor sommige gebruikers onbereikbaar. Hoewel de oorzaak van het probleem nog niet duidelijk is, is er wel een tijdelijke workaround.

Google is deze ochtend voor verschillende gebruikers onbereikbaar. Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak is van het probleem, maar het lijkt vooral gebruikers in West-Europa te treffen. Ook andere diensten van de internetreus, zoals Gmail, Google Drive en YouTube, zijn hierdoor onbereikbaar.

Een blik op Downdetector.com leert dat de problemen zich vooral in onze regio situeren.

Sinds half 10 vanmorgen doen verschillende gebruikers op Twitter melding van de problemen, al lijkt maar een beperkte groep te zijn getroffen. Op onze redactie ondervinden we geen problemen, terwijl de concullega’s van Data News wel de toegang tot Google werd ontzegd. De statuspagina van Google geeft bovendien geen melding van problemen.

 

 

Google is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing. “Google-engineers zijn een onderzoek gestart naar een probleem waardoor een klein aantal gebruikers geen verbinding krijgt met verschillende Google-diensten”, klinkt het in een reactie aan Data News.

Workaround

Op Twitter is ondertussen ook een workaround opgedoken die het probleem zou moeten verhelpen en doet vermoeden dat de oorzaak bij Chrome ligt. Ervaar je problemen dan zou het volstaan om in de adresbalk van Chrome ‘chrome://flags/’ in te geven en het experimentele QUIC-protocol uit te schakelen.

Google adviseert dit ook als tijdelijke workaround, maar kan nog niet bevestigen dat dit inderdaad de oorzaak van het probleem is. De functie staat standaard immers bij iedereen op ‘Standaard’ ingesteld, zowel bij gebruikers die wel als niet getroffen zijn door de panne.

Een andere workaround is natuurlijk om eens een andere zoekmachine of browser te proberen. Wij hebben onlangs vijf verschillende zoekmachines getest, en gingen aan de slag met enkele capabele desktopbrowsers en mobiele browsers:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business