Nieuws

Dropbox-rivaal Stack breidt functies uit voor gratis 1 TB cloudopslag

Het Nederlandse internetbedrijf TransIP breidt de mogelijkheden van zijn gratis cloudopslagdienst Stack uit met de lancering van een nieuwe mobiele applicatie.

Het Nederlandse Stack krijgt een nieuwe app voor iOS, die de mogelijkheden van de cloudopslagdienst verder uitbreidt.

Stack werd begin dit jaar in België gelanceerd. De dienst kon op veel aandacht rekenen door de belofte om elke gebruiker levenslang 1 terabyte gratis cloudopslag aan te bieden, terwijl de meeste concurrenten hun gratis aanbod beperken tot 5 à 15 GB. Bovendien wist TransIP, het bedrijf achter Stack, al een bijzonder compleet product aan te bieden.

Met een update voor de iOS-app wordt de functionaliteit van de Nederlandse cloudopslag nu verder uitgebreid. De nieuwe app voor iPhone en iPad biedt snellere laadtijden, een toegevoegde gallerij, videostreaming en ingebouwde bestandsviewers. Daarmee beantwoordt TransIP aan de puntjes van kritiek die onder meer ook wij op de dienst leverden bij lancering.

Dankzij de ingebouwde gallerij krijg je meteen een overzicht van alle afbeeldingen in plaats van een lijst met bestandsnamen. Ook video’s en audiobestanden kunnen in de app worden bekeken zonder de bestanden lokaal te moeten downloaden. De vernieuwde app maakt verder gebruik van diverse ingebouwde bestandsviewers zodat ook onder meer Microsoft Office-bestanden, PDF’s en ZIP-bestanden kunnen worden bekeken.

De nieuwe iOS-app is vanaf nu gratis beschikbaar in de App Store en via een update voor bestaande gebruikers. Of en wanneer de functionaliteit naar Android en de desktop komt, werd niet meegedeeld, maar we hebben de vraag gesteld. We zullen dit artikel updaten van zodra we daarover meer informatie hebben.

Update 21/03/2017 (14:48): Stack laat in een reactie weten dat de apps voor Android en desktop in ontwikkeling zijn, maar nog geen definitieve lanceringsdatum kan worden gecommuniceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business