Nieuws

Gezichtsherkenning Galaxy S8 kan misleid worden met foto

De Galaxy S8 kan ontgrendeld worden met een foto. Hoe veilig is de nieuwe gezichtsherkenningsfunctie van Samsung?

Een journalist van de nieuwssite Marcianotech is erin geslaagd een Samsung Galaxy S8 te ontgrendelen met een foto van zijn gezicht. De man beweegt een smartphone met een selfie enige tijd boven een Galaxy S8, waarna het nieuwe vlaggenschip van Samsung zichzelf ontgrendeld. De demonstratievideo lijkt gefilmd te zijn op een lanceringsevent van Samsung, wat de zaak des te pijnlijker maakt voor de Koreaanse smartphonemaker.

Lekke beveiliging

Samsung biedt gezichtsherkenning voor het eerst aan op de Galaxy S8 en S8 Plus. Bij de voorganger van de smartphones kon je slechts je telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk of iris. Met name deze laatste ontgrendelmethode is omslachtig, waardoor Samsung besloot gezichtsherkenning aan het geheel toe te voegen. Dankzij deze functie kan je je smartphone ontgrendelen door simpelweg je Galaxy S8 enkele seconden voor je gezicht te houden.

[related_article id=”213434″]

Tijdens de persconferentie die onze redacteur Jens bijwoonde, verkondigde Samsung dat de gezichtsherkenningsfunctie zo goed als onfeilbaar is. “Je moet al een identieke tweeling zijn, alvorens er iets misgaat,” klonk het toen. Uit het filmpje van Marcianotech blijkt echter dat een eenvoudige foto volstaat om de smartphone te misleiden. Van de extra bescherming die biometrie in theorie kan brengen, schiet op deze manier weinig over.

Bijschaven

Uit het filmpje kan je niet afleiden of de journalist de foto vanuit een bepaalde hoek of vanop een bepaalde afstand nam. Bovendien is het niet zeker dat de man een smartphone gebruikt die al de definitieve software bevat. De lancering van de Galaxy S8 vindt pas over een maand plaats, waardoor Samsung nog even de tijd heeft om zijn software bij te schaven. Hopelijk vindt het Koreaanse bedrijf een manier om dergelijke beveiligingsgaten van de baan te helpen alvorens de toestellen in de winkelrekken belanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business